(FOTO) DIVLJANJE PO BEOGRADU: Filip otkrio kako da parkirate na zelenu površinu bez posledica
Foto: Facebook

Za strane table nema problema

(FOTO) DIVLJANJE PO BEOGRADU: Filip otkrio kako da parkirate na zelenu površinu bez posledica

Beograd -
Vukša je prijavio nepropisno parkirano vozilo, ali se ispostavilo da nijedna gradska služba nije nadležna da ga ukloni

BEOGRAD - Parkiranje u Beogradu je veliki problem, ali očigledno da su pojedini smislili način da se trajno reše tog problema i svoje vozilo ostavljaju na zelenoj površini bez ikakvih posledica.

Naime, Filip Vukša, Beograđanin koji je poznat po samoinicijativnom uređenju gradskih stanica i prijavljivanju brojnih komunalnih problema, ustanovio je da je moguće parkirati vozilo stranih registracija na zelenu površinu i da niko neće biti nadležan da ga ukloni.

Filip je fotografisao nepropisno parkirano vozilo stranih regisarskih tablica i slučaj prijavio komunalnoj i saobraćajnoj policiji. Međutim, niko nije hteo da reaguje jer se smatraju "nenadležnim".

"Vozilo stranih tablica nalazi se parkirano na zelenoj površini. Komunalna policija, policajka Mijatović odbija da primi prijavu jer tvrdi da niko nije nadležan za strana vozila. Saobraćajna policija takođe ne može da reaguje jer nije saobraćajna površina u pitanju, a komunalna inspekcija vikendom ne radi. Dragi moji sugrađani i prijatelji, registrujte svoje vozilo na strane tablice i možete divljati po Beogradu. Po izjavi Mijatovićke za vozila sa stranim tablicama niko nije nadležan. Živela pravna država!", napisao je Vukša na svom fejsbuk profilu.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track