(FOTO, VIDEO) KAD PRAZNICI ISPRAZNE BEOGRAD: Ovako izgleda prestonica na Vaskrs

Beograd -

BEOGRAD - Vaskršnji praznici, koji ove godine obuhvataju i vikend, odnosno slavi se od petka do ponedeljka, potpuno su ispraznili gradove.

Sablasno mirno jutro, potpuno prazne ulice i apsolutnu tišinu povremeno prekidaju autobusi GSP koji prazni jurišaju istim takvim ulicama.

Hrišćani širom sveta danas proslavljaju Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, a ove godine taj praznik istog dana obeležavaju i vernici koji se pridržavaju julijanskog i oni koji se pridržavaju gregorijanskog kalendara.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Intenzitet saobraćaja će danas biti slabiji a tokom dana će se možda malo povećati, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Jutros je oblačno i kišovito sa slabom maglom po kotlinama i na putevima pored rečnih tokova, a niska oblačnost smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj preko planinskih prevoja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema zadržavanja duđih od 30 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Otvorena je za saobraćaj naplatna rampa "Vrčin" od 13. aprila, a na snazi je poslednja - konačna faza radova usled postavljanja signalizacije za probno puštanje naplatne stanice i preusmeravanje saobraćaja će se vršiti svakog dana do 1. maja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PUSTE ULICE: Ovako izgleda Beograd za Vaskrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track