GORAN VESIĆ: Vanredna odbrana u Beogradu samo kod Kule Nebojša
Foto: Dragana Udovičić

Najniža tačka

GORAN VESIĆ: Vanredna odbrana u Beogradu samo kod Kule Nebojša

Beograd -
Na reci Savi je trenutno vodostaj 522 centimetra, rekao je Vesić i precizirao da je na 500 centimetara redovna odbrana od poplava na Savi, dok se u slučaju kada je vodostaj 600 centimetara proglašava vanredna odbrana od poplava

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je večeras da je u Beogradu na snazi redovna odbrana od poplava, osim na tački kod Kule Nebojša, gde je proglašena vanredna odbrana od poplava. Vesić je za televiziju Pink rekao da je Kula Nebojša najniža tačka i da se tu veoma često dešava da je voda visoka, čak i po nekoliko meseci godišnje, tako da to nije ništa neuobičajeno.

Na reci Savi je trenutno vodostaj 522 centimetra, rekao je Vesić i precizirao da je na 500 centimetara redovna odbrana od poplava na Savi, dok se u slučaju kada je vodostaj 600 centimetara proglašava vanredna odbrana od poplava.

"Reka Dunav je na 560 cm, na 550 cm je redovna odbrana od poplava, a na 650 centimetara je vanredna, što znači je da je situacija potpuno pod kontrolom", rekao je Vesić. Kada je reč o drugim rekama na teritoriji grada koje su prethodnih dana pravile probleme, pre svega Kolubari, Topčiderskoj reci i Peštanu, one su, kako je naveo, u stagnaciji. Vesić je dodao da je sva mehanizacija za odbranu od poplava stavljena u funkciju, tako da je Beograd potpuno spreman.

"Veoma je dobro što smo u poslednjih godinu i po dana zaista uradili veliki posao, i Beograd vode i Srbija vode na teritoriji Grada Beograda, jer su mnoga korita reka potpuno pročišćena, tako da ta korita naprosto mogu da prime više vode", kazao je gradski menadžer. On je dodao i da su gradske službe spremne za nedelju i ponedeljak, kada se očekuju veće količine padavine, koje, kako je precizirao, generalno gradska mreža može da primi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja