Grad Beograd prepoznao potrebu građana za postojanjem Bebi servisa

Funkcioniše već tri decenije

Grad Beograd prepoznao potrebu građana za postojanjem Bebi servisa

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd prepoznao je potrebe Beograđana i kontinuitet u radu „Bebi servisa”, koji traje skoro tri decenije, i zato ovaj servis nastavlja sa normalnim funkcionisanjem, rekla je za „Beogradsku hroniku” koordinatorka servisa Ruzmilka Đotunović.

"Bebi servis trenutno broji 210 bebi siterki i sitera. Ovaj servis Beograđanima uliva veliku sigurnost, jer se kandidati ozbiljno biraju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, nakon konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje, kandidati se selektuju, urade psihološke testove i oni koji ih prođu, prolaze i u obuku u Predškolskoj ustanovi „Dečji dani”.

"Reč je o zatvorenom sistemu, što naročito uliva poverenje Beograđanima," - istakla je Ruzmilka Đotunović, prenosi Beoinfo.Razmatra se i zapošljavanje novih bebi sitera jer samo za septembar već trideset novih porodica čeka na ovu uslugu.

Namera je i da se „Bebi servis” nadalje unapređuje, sa akcentom na usluge za decu sa posebnim potrebama i osetljivim zdravstvenim statusom, kako bi servis bio sveobuhvatan, dodala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track