GUŽVA NA SRPSKIM PUTEVIMA: Na Bubanj potoku se čeka do 30 minuta
Foto: Tanjug/Tanja Valič

GUŽVA NA SRPSKIM PUTEVIMA: Na Bubanj potoku se čeka do 30 minuta

Beograd -

BEOGRAD - Intenzitet saobraćaja je pojačan, što je i očekivano za dane vikenda, a povoljni uslovi za vožnju donose dobru prohodnost puteva, ali na pojedinim deonicama dolazi do kraćih zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Kako je navedeno, trenutno je povećan protok na naplatnim rampama (NR), pri čemu su zadržavanja na Bubanj Potoku na ulazu u Beograd oko 30 minuta, na NR Sirig oko 15 minuta, a na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su do 10 minuta.

Pored pojačanog saobraćaja na autoputevima, veći broj vozila prisutan je i na Ibarskoj magistrali, te se vozačima savetuje da u danima pojačanog saobraćaja imaju više tolerancije, strpljenja i opreznosti u vožnji.Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije, na graničnom prelazu (GP) Batrovci sa Hrvatskom, kao i na GP Horgoš sa Mađarskom na izlazu iz Srbije zadržavanja za putnička vozila su do 60 minuta.

Na GP Gradina sa Bugarskom na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 50 minuta, dok je na ostalim GP pojačan intenzitet saobraćaja, ali su zadržavanja do 30 minuta.AMS podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, produženi su radovi na delu autoputa, na deonici od petlje "Lasta" do petlje "T6-skretanje za Novi Sad" i izvodiće se do 14. avgusta u vremenskom periodu od 22 do 05 sati. Radovi se izvode u pokretu, na čišćenju leve saobraćajne trake u oba smera, koje će biti zatvorene za saobraćaj.Na delu autoputa, od petlje "Novi Banovci" do petlje "Bubanj Potok, u oba smera, do 14. avgusta u vremenu od 07 do 17 sati, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.Saobraćaj je obustavljen na državnom putu od Gojne Gore do Čačka (Ljubić) u mestu Čaganje, zbog obrušavanja dela trupa puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track