KURIR POMOGAO HUMANITARNU AKCIJU: Spuštanje niz uže sa zgrade Beograđanke!
Foto: Dušan Stamenković/Kurir

Korišćena profesionalna oprema

KURIR POMOGAO HUMANITARNU AKCIJU: Spuštanje niz uže sa zgrade Beograđanke!

Beograd -

Humanitarna kampanja Rope of hope (Uže nade) održala je danas za predstavnike medija probno spuštanje sa zgrade Beograđanke. Uz pomoć instruktora, novinari su mogli da se spuštaju sa krova jedne od najviših zgrada u Beogradu.

1 / 4 Foto: Dušan Stamenković/Kurir

Za spust se koristila profesionalna oprema, u skladu sa svim bezbednosnim propisima koje zahtevaju akcije ovakvog tipa. Obavezna oprema za spust je: uže, pojas za celo telo, ID, ASAP, malpa, karabineri, šlem i rukavice.

Ovu humanitarnu akciju podržao je i novinar Kurira Predrag Gajić, koji se među poslednjima spustio sa krova palate Beograd.

Organizator Avantura parka Aleksandar Gavrić, rekao je da svi koji žele da učestvuju u manifetaciji "Rope of hope" mogu da nađu upustvo za uplatu novca na sajtu infoavanturapark.com i da ga namene jednoj od humanitarnih organizacija, koje pomažu roditeljima dece obolele od raka, starima, deci bez roditeljskog staranja i drugim ugroženim grupama.

Pravo na učešće u spuštanju sa fascinantnog 101. metra, koliko je visoka Beograđanka, ostvaruje 20 takmičara sa najvišim ponudama u svojoj grupi, u zavisnosti da li su fizička lica ili predstavnici preduzeća.Lista sa ponudama biće zaključena 2 dana pre održavanja događaja i tada sve ponude moraju biti uplaćene.

- Ukoliko neko od učesnika koji su se plasirali odustane nakon zaključivanja liste, novac se ne vraća. Njegova uplata će se proslediti organizaciji kojoj su dodelili donaciju. Sva lica koja budu učestvovala na samom događaju će potpisati saglasnost da učestvovanju na sopstvenu odgovornost - kažu iz Avantura parka.

Kako dodaju u saopštenju, učesnici mogu pokrenuti kampanju kako bi uključili druge i olakšali sebi prikupljanje sredstava za spuštanje. Onima koji ne ostvare pravo učešća, ukoliko to žele, biće vraćen celokupni iznos ponude.

Uslovi za učešće:- Fizička lica ne moraju biti punoletna, ali u tom slučaju moraju imati saglasnost roditelja.- Zdravstvenih i fizičkih ograničenja osim kilaže (najmanje 50 i najviše 150 kg) nema.- U slučaju da to žele, donatori mogu ostati anonimni.- Pravo na učestvovanje ima jedna osoba koja predstavlja pravno licie koje je donator (direktor, zaposleni ili treće lice koje donator odabere).- Početni iznos ne sme biti manji od 5.000 dinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Obraćanje oca male Teodore Vranešević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track