INKLUZIVNA BICIKLIJADA ZELENI KRUG: Mališani se trkali od Terazijske česme do Beograđanke
Foto: Kurir

Uz podršku Opštine Palilula

INKLUZIVNA BICIKLIJADA ZELENI KRUG: Mališani se trkali od Terazijske česme do Beograđanke

Beograd -

BEOGRAD - Opština Palilula, Kancelarije za mlade Palilule i Starog grada, Centar za unapredjenje društva i biciklistički savez Srbije organizovali su Inkluzivnu dečiju biciklijadu Zeleni krug, na trasi od Terazijske česme do Beograđanke.

U trci je učestvovalo više od 300 mališana uzrasta od prvog do osmog razreda a za najbolje u svim kategorijama australijska ambasada obezbedila je bicikle i kacige kao nagrade.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Marina Ristić član veća opštine Palilula otvorila je manifestaciju i u ime organizatora pozdravila prisutne.

- Dragi naši najmladji sugradjani, puno mi je srce što vas vidim u ovolikom broju danas ovde. Pozdravljam vas u ime predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i obećavam da ćemo i ubuduće organizovati ovakve dogadjaje za vas jer vi ste naš prioritet i naša najveća investicija za budućnost - rekla je Ristićeva na startu trke.

U trci zadovoljstva učestvovali su i predškolci, deca sa posebnim potrebama i najmladji štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Program je vodio Pedjolino, a najmladje je sve vreme zabavljao klovn Šašavko.

Pevao je inkluzivni hor "Ison" iz Novog Sada i izvedena je dečija predstava pozorišta "Kofer teatar".Pobednicima je bicikle uručila australijska ambasadorka u Beogradu Džulija Fini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track