BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Izmene saobraćaja zbog Parade ponosa, grad blokiran jakim policijskim snagama
Foto: Milica Jeremić

Posebne bezbednosne mere

BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Izmene saobraćaja zbog Parade ponosa, grad blokiran jakim policijskim snagama

Beograd -

BEOGRAD - Zbog Parade ponosa danas će u Beogradu, na prostoru od parka Manjež do Trga republike, biti izmenjen saobraćaj zbog posebnih bezbednosnih mera koje će biti preduzete po nalogu MUP-a.

Očekuje se da ce saobracaj u gradu biti normalizovan oko 16 casova.

Zbog Parade ponosa će doći do izmene u režimu saobracaja, koji će sukcesivno biti zatvaran od 7.30 casova, saopštio je Beoinfo.

Od 08.00 časova pojedini delovi grada biće potpuno zatvoreni i biće onemogućen prilaz široj zoni skupa.

Linije javnog gradskog saobraćaja biće promenjene i voziće po prazničnom redu vožnje sa smanjenim brojem polazaka.

Trolejbusi će biti zamenjeni autobusima koji ce voziti izmenjenim trasama i to: od prvih jutarnjih polazaka do momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija, redovnim trolejbuskim trasama, od momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija do 16 časova - na relaciji od Trga Slavija do perifernih terminusa biće uspostavljene lokalne autobuske linije, sa brojem vozila: 21A, 22A i 29A.

Umesto trolejbusa sa linija 40 i 41 će raditi autobusi i to na relaciji Banjica 2 - Zvezdara, sa oznakom 40A.

Trasa linije 40A se u oba smera, od Banjice 2 do Mostara, poklapa sa trasom trolejbuske linije 41, zatim Mostarska petlja, Auto-put, Autokomanda, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijiceva, Dimitrija Tucovića, Zvezdara.

Trolejbuske linije 19 i 28 se ukidaju.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Stajalište na Slaviji će biti ukinuto, a okretnice na Studentskom trgu i Trgu republike neće raditi.

Kada je reč o tramvajskim linijama, od prvih jutarnjih polazaka do 16 časova tramvaji rade na izmenjenim trasama: linija 2 se ukida, tramvaji sa linije 3 će saobraćati na relaciji: Kneževac - Pristanište, tramvaji sa linije 5 i 11 će saobraćati na redovnoj trasi, tramvaji sa linije 6 će saobraćati na relaciji: Ustanička - Omladinski stadion.

Tramvaji sa linije 7 će saobraćati na relaciji: Ustanička – Dorćol – Novi Beograd /Blok 45/, tramvaji sa linije 9 će saobraćati na relaciji Blok 45 - Gospodarska mehana, tramvaji sa linije 10 ce saobracati na relaciji Banjica - Autokomanda, tramvajska linija 12 ce saobracati na relaciji: Banovo brdo - Pristanište, linija 14 se ukida.

Na izmenjenim delovima trasa, tramvaji će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Izlazak tramvaja na trase ili povratak za Depo Sava biće preko Pristaništa i Dorćola.

Saobraćaj iz pravca Autokomande biće prohodan do Slavije, a potom će biti preusmeren ka Beogradskoj ulici.

Takođe, deo pešačkih tokova i prilaza skupu povremeno će biti sa kontrolisanim prolaskom, a pojedini delovi trase biće potpuno zatvoreni za pešake.

Apeluje se na sve sugrađane da ne pomeraju postavljenu signalizaciju i da se ponašaju u skladu sa uputstvima koja dobiju od pripadnika MUP-a imajući u vidu da je reč o skupu visokog rizika koji zahteva posebnu organizaciju saobraćaja i pešačkih tokova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja