JKP GRADSKE PIJACE: Sledeći Beogradski noćni market u Bloku 44
Foto: Beoinfo

Pod sloganom Klasika u Bloku

JKP GRADSKE PIJACE: Sledeći Beogradski noćni market u Bloku 44

Beograd -

BEOGRAD - „Beogradski noćni market”, treći po redu, održaće se u petak, 30. septembra, na pijaci „Blok 44” pod sloganom „Klasika u bloku”, najavio je Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace”, i dodao da će toga dana novobeogradska pijaca postati pravo mesto za druženje, dobru zabavu i kupovinu. Kapije pijace biće otvorene od 18 časova do ponoći, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

– Beogradske pijace organizacijom ovog jedinstvenog muzičko-gastronomskog festivala dobile su potpuno novo lice, postale su brend Beograda i deo turističke ponude glavnog grada. Na predstojećoj manifestaciji poljoprivredni proizvođači, „šampioni pijaca” sugrađanima će ponuditi sveže proizvode iz svojih bašta, mlečne i suhomesnate proizvode, vruće čvarke, kao i neobične sireve raznih ukusa – rekao je Ivan Sočo.

Prema rečima Mihaila Stevanovića, predstavnika „Rakia bara”, savršen spoj poljoprivrede, zanatstva, pića, hrane, dizajna, muzike i zabave podstakao ih je da nastave sa ostvarivanjem cilja, da se kroz „Beogradski noćni market” predstave poljoprivredni proizvođači, mladi dizajneri, afirmisani i neafirmisani umetnici, restorani ikafići.

– Na pijaci „Blok 44” izlagači će na licu mesta pripremati svoje specijalitete, te će posetiocima pored odličnih ukusa, biti dostupni recepti za jela koja degustiraju, besplatni saveti o slaganju hrane i pića, pripremanju novih koktela, kao i druge interesantne radionice. U muzičkom delu, na savremen i moderan način predstaviće se gudački kvartet i di-džejevi – kazao je Stevanović.

„Beogradski noćni market” prvi put je organizovan 17. juna na pijaci „Skadarlija” pod sloganom „Novo lice pijace”, a ubrzo zatim i na pijaci „Kalenić” (1. jula). Kroz kapije centralno-gradskih pijaca prošlo je oko 30.000 ljudi, među kojima je bilo i mlađe i starije populacije, roditelja sa malom decom, kao i veliki broj novinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track