JOVIČIĆ SNS: Beograđani potrudite se da grad ostane čist i uredan
Foto: Beoinfo

Uređen pogon GSP na NBG

JOVIČIĆ SNS: Beograđani potrudite se da grad ostane čist i uredan

Beograd -
Sada je važno da svaki očišćeni prostor i ostane čist, jer ako ne nastavimo da ga održavamo, ponovo nam se može dogoditi ista situacija i zato apelujem na sugrađane da zajedno učinimo sve što je u našoj moći da Beograd bude što čistiji i uredniji, naglasio je Jovičić

BEOGRAD - Gradski odbornik i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić obišao je jutros pogon "Sava" na Novom Beogradu i prostor oko depoa, koji je očišćen tokom prolećne akcije uređenja grada i apelovao na Beograđane da učine sve da glavni grad bude što čistiji i uredniji.

Kako je saopštila gradska uprava, njemu su se u obilasku pridružili generalni direktor GSP "Beograd" Željko Milković i direktor "Beokoma" Darko Glavaš.

Jovičić je istakao da je uređenje ove lokacije zajednički trud gradskih komunalnih preduzeća, zaposlenih u GSP "Beograd” i volontera. "Pre samo mesec dana na ovoj lokaciji bilo je više od 350 kubnih metara smeća, a prostor je bio pun veštačkih septičkih jama i sve je odavalo veoma ružan utisak.

U međuvremenu prostor je uređen, uklonjen je sav otpad, posut novi sloj kvalitetnog humusa, posađen drvored i postavljena zaštita od šinskih pragova kako bi se prostor zaštitio od nesavesnih građana koji su tu istovarivali građevinski materijal", rekao je on.

Kako je ukazao, prijava za uređenje tog prostora stigla je od stanovnika, a odbornička grupa SNS-a pozvala je gradska komunalna preduzeća i zajedno sa "Čistoćom”, "Zelenilom” i GSP-em "Beograd” uredila taj prostor.

"Sada je važno da svaki očišćeni prostor i ostane čist, jer ako ne nastavimo da ga održavamo, ponovo nam se može dogoditi ista situacija i zato apelujem na sugrađane da zajedno učinimo sve što je u našoj moći da Beograd bude što čistiji i uredniji", naglasio je Jovičić.

Generalni direktor GSP "Beograd" Željko Milković zahvalio je svim učesnicima akcije i istakao da radnici tog preduzeća rade u mnogo boljim uslovima nego do pre mesec dana.

" U lepšem okruženju i doprinos na radnom mestu je veći. Mi ćemo kao preduzeće i dalje učestvovati u svim akcijama koje za cilj imaju da grad bude čistiji i uredniji. Naš primer je poziv i svim našim sugrađanima da vode računa o svom okruženju jer je Beograd grad svih nas i svima treba da nam bude cilj da živimo u što zdravijoj životnoj sredini", naveo je Milković.

Tokom obilaska pogona i razgovora sa radnicima, Jovičić je prisustvovao i završnim radovima na popravci i uređenju prvog KAF-ovog tramvaja u Beogradu pod brojem 1501, koji je odmah posle uvođenja u saobraćaj bio oštećen u sudaru.

"Posle tri godine, tramvaj će uskoro biti osposobljen, a pored ostalih radova biće mu zamenjena i sedišta, koja su proizveli domaći proizvođači", kazao je Jovičić.

On je naglasio da se proizvodnja rezervnih delova za KAF-ove tramvaje postepeno osvaja i da je na nivou od 25 odsto. Uz kupovinu "Ikarbusovih” autobusa mislim da realno doprinosimo i poboljšanju proizvodnje u Srbiji i povećanju radnih mesta, istakao je Jovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track