KAZNA ZA OVO JE I DO 20.000 DINARA: Grafiti na tri renovirane fasade u Kralja Milana i Karađorđevoj
Foto: Beoinfo/Ilustracija

Apel Beograđanima da ne uništavaju

KAZNA ZA OVO JE I DO 20.000 DINARA: Grafiti na tri renovirane fasade u Kralja Milana i Karađorđevoj

Beograd -

BEOGRAD - Javno preduzeće Gradsko stambeno saopštilo je danas da su tri fasade koje su sređene u okviru akcije Za lepše lice Beograda naružene neprimerenim grafitima, izražavajući žaljenje zbog vandalizma koji narušava grad.

Grafiti se nalaze na dve adrese u centru grada: u Ulici kralja Milana 8 i u Karađorđevoj ulici na brojevima 60 i 61.

"Postavlja se pitanje ko je počinilac ovog oblika vandalizma, ali još bitniji je razlog zbog kog neko želi da ruinira izgled našeg Beograda. U proteklom periodu radilo se punom parom na unapređenju izgleda ulica grada Beograda, time što su se, u okviru akcije sanacije fasada Za lepše lice Beograda, rekonstruisale najugroženije beogradske fasade. I dok ovu lepu akciju sprovode čelni ljudi Grada Beograda i gradske službe, uključujući i javno preduzeće Gradsko stambeno, nažalost nekome je u interesu da je umanji neprikladnim grafitima", ističe se u saopštenju.

Izražava se žaljenje što Beograđani i posetioci glavnog grada nemaju priliku da uživaju u ulicama koje su uređene i čiste.

Takođe se apeluje na Beograđane da ne uništavaju fasade i da vode računa o ulicama u kojima žive ili borave.Iz tog preduzeća podsećaju da prema Odluci Skupštine grada Beograda kazna za pisanje grafita iznosi od 5.000 do 20.000 dinara, a onaj koji ih crta može biti kažnjen i radom u javnom interesu u trajanju od 40 do 160 sati, navodi se u saopštenju.

(Beoinfo/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track