Bez nadzora u blizini dečijeg igrališta

(KURIR TV) HAOS NA KALEMEGDANU: Konji pasu pored dečijeg igrališta

Beograd -

BEOGRAD - Domaće životinje u strogom centru grada postale su svakodnevica i to posebno u najlepšoj zoni grada gde svakodnevno prođe hiljade turista.

Takav slučaj čitaoci Kurira zabležili su nedavno na Kalemegdanu gde su primećeni konj i poni koji bez ikakvog nadzora šetaju slobodno po travnjaku u blizini dečijeg igrališta.

- Konji su sami bez ikakvog nadzora. Tu su i mala deca što je opasno jer ti konji mogu da se slučajno ritnu i nekog povrede, kaže čitalac Kurira.

Takođe on dodaje da ti konji stvaraju komunalni nered u zelenoj zoni grada jer ostavljaju balegu na travnjaku koju niko ne čisti, a tu se deca često igraju.

- Problem je i vozilo i prikolica koje su parkirani na travnjaku i to na mestu gde postoji jasan znak da je zabranjeno pse puštati po travi, a kamoli konje, koji slobodno šetaju, kaže on.

Zanimljivo je problem u vezi konja na Kalemegdanu zabeležio i još jedan beograđanin koji je 21. avgusta ove godine uputio preko društvene mreže Twitter apel koji je na kalemegdanu zatekao vezanog konja i ponija na kratkom kanapu i bez vode po vrućini.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track