Karneval na Tašmajdanu

(KURIR TV) KARNEVAL NA TAŠU: Trka beba u puzanju je nešto najslađe što ćete danas videti

Beograd -

U Tašmajdanskom parku u Beogradu danas je u okviru Uskršnjeg karnevala koji organizuje opština Palilula održana trka u puzanju beba, takmičenje u tucanju jaja i izbor za najlepšu masku karnevala, a predsednik te gradske opštine Aleksandar Jovičić poručuje da je briga o najmlađima prioritet.

"Opština Palilula organizovala je veliki Uskršnji karneval koji traje dva dana. Danas smo organizovali prelepo druženje sa našim mališanima na teritoriji naše opštine. Ova akcija je s jedne strane humanitarnog karaktera, a s druge strane želimo da pošaljemo poruku da su mališani na našoj opštini prioritet", rekao je Jovičić koji je zajedno sa suprugom učestvovao u manifestaciji.

Foto: Jelena Rafailović
Foto: Jelena Rafailović

Govoreći o sadražima tokom karnevala, Jovičić kaže da je takmičenje u puzanju beba zaista lepa akcija, te da će beba koja bude najbrža i pobedi dobiti bebi kolica od opštine Palilula.

"Na taj način želimo da postaknemo da i sve ostale opštine na teritoriji Beograda organuzuju lepe akcije za naše najmlađe sugrađane. Ovom prilikom želim svima da čestitam Uskrs i poželim mnogo zdravlja, sreće, blagostanja, mira i sve najbolje u budućnosti", navao je Jovičić.

Foto: Jelena Rafailović
Foto: Jelena Rafailović

On je objasnio da su sredstva koja će biti prikupljena tokom karnevala, koji je počeo juče, namenjena u humanitarne svrhe, a da će deca iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Palilula odlučivati o tome kome će novac biti dodeljen."Uključili smo svih 17 osnovnih škola, profesore, nastavnike, Crveni krst, volontere. Svi su tu da zajedno u jednom lepom i bogatom sadržaju provedemo dan", rekao je predsednik opštine Palilula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track