Bitka za zlatnike i srebrnjake počinje

KURIR TV LOMLJENJE BOŽIĆNE ČESNICE NA TRGU REPUBLIKE: Pronađeni prvi zlatnici i srebrnjaci

Beograd -

BEOGRAD - Tradicionalno 26. lomljenje božićne česnice počinje tačno u 12 sati na Trgu republike.

Ove godine po prvi put biće izvučeno 12 poklona tri zlatnika i devet srebrnjaka.

Tradicionalnu božićnu česnicu, tešku oko 90 kilograma, izradio je pekarski esnaf Unije pekara. Pogaču tešku skoro 200 kilograma, izdeljenu na više od 1.800 delova i prečnika 2,6 metara, Beograđanima će pokloniti pekara „As“ braće Stanković iz Grocke.

Unija pekara Srbije obradovaće prisutne i sa 2.000 pekarskih paketića. U njima će se, osim peciva, naći i sitni pokloni, poput krstića.

12.20 - Ana Videnović, Konstantin Karović su srećni dobitinici zlatnika, a devojčica pod imenom Dunja dobila je srebrnjak.

12.13 - Pozvani srećni dobitnici zlatnika i srebrnjaka da se pojave kod organizatora. Hor Čarolija peva božićne pesme . počela podela i božićnih paketića.

12.11 - Počela podela božićne česnice, pronađeni prvi zlatnici i srebrnjaci.

12.07 - Otvoreno 26. okupljanje Unije pekara na Trgu republike. Sveštenik je medijima podelio parče česnice. Mališani su pozvani da stanu u red i da se vidi ko je bio srećne ruke na Božić

12.06 - Sveštenik je posle čitanja molitve svim okupljenim čestitao Božić porukom: Mir božiji, hristos se rodi.

12.03 - Pred početak lomljenja božićne česnice, sveštenik je blagosiljao česnicu koja će biti podeljena građanima. uprkos hladnom vremenu na trgu republike ima okupljenih građana.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track