MALI: Brže će se uređivati lokacije i povećati broj ivestitora
Foto: Zorana Jevtić

Izmene Odluke o građevinskom zemljištu

MALI: Brže će se uređivati lokacije i povećati broj ivestitora

Beograd -

BEOGRAD - Gradsko veće usvojilo je danas izmene Odluke o građevinskom zemljištu koje će, prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, doprineti bržem uređenju lokacija čija je prodaja više puta bezuspešno oglašavana, a čime će se povećati i broj investitora

Usvojene izmene odnose se na uslove prodaje građevinskog zemljišta, a Mali kaže da ubuduće neće biti zatvorenih ponuda, već aukcija, pa će tržište određivati cenu zemljišta.

"Ne želimo da godinama imamo neiskorišćene lokacije, koje su potpuno neugledne i prazne, već da iskoristimo potencijale onoga čime raspolažemo. To znači i lepši grad i više investitora", rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Izmenama Odluke predviđeno je umanjenje procenjene tržišne cene za 20 odsto u slučaju ponovljenog javnog nadmetanja, kada se na objavljeni javni oglas ne javi nijedan ponuđač, a za 40 odsto u slučaju sledećeg nadmetanja.

Predviđeno je i umanjenje cene od 30 odsto, ako se plaćanje vrši jednokratno, uplatom u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o otuđenju. S obzirom da je u junu prošle godine stupila na snagu Uredba o uslovima, načinu i postupku raspolaganja građevinskim zemljištem u javnoj svojini, cilj izmena Odluke je da se izjednače uslovi prodaje građevinskog zemljišta, bez obzira da li je nosilac prava javne svojine grad Beograd ili Republika Srbija, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track