MALI: Grad vodi odgovornu socijalnu politiku
Foto: Beoinfo

Poseta Čukarici

MALI: Grad vodi odgovornu socijalnu politiku

Beograd -
BEORGAD - Gradonačelnik Boegrada Siniša Mali obišao je danas Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju na Čukarici, koji je nedavno renoviran i proširen, poručujući da je obnova tog Centra jedan od primera odgovorne socijalne politike koju grad vodi.

Centar na Čukarici, jedan od 14 koliko ih ima u gradu, sada ima oko 270 kvadrata i trenutno su u njemu 34 korisnika. U delu kojim je objekat proširen urađena je potpuna rekonstrukcija, dok je u starom delu izvršena delimična obnova i adaptacija, tako da je sada više prostorija - novi toaleti, radionica, prostor namenjen za fizičke aktivnosti... Grad je za obnovu Centra izdvojio oko 2,4 miliona dinara, a dodatno su obezbeđena sredstva iz donacija, kako bi se uveo video nadzor, obezbedio nov nameštaj.

Usluga u Centru podrazumeva dnevni prihvat, stručni rad na održanju i razvoju socijalnih, psiho-fizičkih funkcija i veština, ishranu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, prevoz od kuće do dnevnog boravka i nazad.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je pronađen način da se Centar renovira i proširi, navodeći da grad želi da se usmeri ka onima kojima je pomoć najpotrebnija.

On je najavio da će do kraja godine biti otvoren novi objekat za dnevni boravak na Voždovcu, te da se radi na tome da se pronađu i prostorije za dnevni boravak za decu sa smetnjma u razvoju u Zemunu i Mirijevu.

“To su stvari kojima se bavimo i koje Sekretarijat za socijalnu zaštitu radi veoma ozbiljno i odgovorno, jer želimo da nađemo način da izađemo u susret deci i omladini sa smetnjama u razvoju, jer želimo da imaju odgovarajući prostor, negu i podršku”, rekao je Mali novinarima.

On je rekao da će grad nastaviti sa odgovornom socijalnom politikom i zahvalio predsedniku opštine Čuakrica Srđanu Kolariću na, kako je rekao, posvećosti i brizi o deci i o najstarijim sugrajdanima, o svima kojima je potrebna pomoć.

“Veoma je važno da građani razumeju da grad sa svim opštinama mora da radi zajedno, da kreira jedinstevnu strategiju, viziju i jedinstevnu realizaciju svih programa i aktivnosti i zbog toga su nam predstojeći izbori veoma važni”, poručio je Mali.

U ime korsnika i zaposlenih u Cnetru, jedan od korisnika, 29-ogodišnji Aleksandar Šutanovac zahvalio je Malom na poseti i na obnovi Centra, uručujući mu poklon i rekavši da sada ima više mogućnosti da se bavi različitim stvarima u organizovanim radionicama, a posebno mu, kaže, znači fiskulturna sala, koju je Centar dobio nakon proširenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track