MALI NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Beograd nema viška zaposlenih
Foto: Zorana Jevtić

Usvojena odluka o maksimalnom broju radnika u gradskoj upravi

MALI NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Beograd nema viška zaposlenih

Beograd -
BEOGRAD - Skupština grada usvojila je danas odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu, a gradonačelik Siniša Mali istakao je da Beograd nema višak zaposlenih.

"Odlukom je preciziran maksimalan broj zaposlenih od 32.385 ljudi, tako da Beorgad nema višak zaposlenih", rekao je novinarima Mali. Prema njegovim rečima, odluka je posledica napora i razionalzacije na kojoj se radi već dve godine.

"Sa ponosom možemo da kažemo da smo u skaldu sa kriterijumima i uredbama koje je Vlada Srbije donela", rekao je Mali. On je kazao da se taj broj zaposlenih odnosi i na ustanove kulture, javna komunalna preduzeća, gradske opštine, zdravstvene ustanove i vrtiće.

"Mi smo se već dve godine bavili socijalnim programima u javnim komunalnim preduzećima i smanjenjem broja viška zaposlenih...", dodao je on.

Prema odluci, broj zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi grada Beograda za 2015. godinu je 2.105 zaposlenih. Ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave grada Beograda, koji čine organi grada, organi gradskih opština, javne službe, javna preduzeća, pravna lica osnovane od strane tih preduzeća, privredna društva i druge organizacije čiji je osnivač Grad, odnosno opštine, je 32.385 zaposlenih.

Kako je navedeno u odluci, u predškolskim ustanovama ukupno je zaposleno 7.126 ljudi, dok u ustanovama kulture ukupno ima 1.183 zaposlenih.

Kada je reč o broju zaposlenih za 2015. godinu u ustanovama socijalne zaštite, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine radila je 351 osoba, u Gerontološkom centru Beograd 1.209, u Centru za socijalni rad grada Beograda 557, a u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd 380 zaposlenih.

Kada je reč o opštinskim upravama, najviše zaposlenih broji opština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, dok najmanje zaposlenih ima opština Savski venac, njih 131.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track