MALI NAJAVIO: Beograd zapošljava još 1.000 komunalnih policajaca
Foto: Nemanja Pancic

Od polovine 2016.

MALI NAJAVIO: Beograd zapošljava još 1.000 komunalnih policajaca

Beograd -
Ideja je da se dodatnim zapošljavanjem uspostavi bolji komunalni red i da se građani osećaju bezbednije i sigurnije. U oktobru ili novembru bi novih 300 komunalnih policajaca moglo da počne da radi, rekao je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će do polovine 2016. godine u prestonici moći da bude zaposleno još 1.000 komunalnih policajaca.

Gradonačelnik je najavio skoro usvajanje izmena Zakona o komunalnoj policiji i istakao da za grad sa više od dva miliona stanovnika nije dovoljno 300 komunalnih policajaca, koliko ih je trenutno.

"Ideja je da se dodatnim zapošljavanjem uspostavi bolji komunalni red i da se građani osećaju bezbednije i sigurnije. U oktobru ili novembru bi novih 300 komunalnih policajaca moglo da počne da radi", rekao je Mali.

Činjenicu da se srpska prestonica sve češće nalazi na listi "obavezno posetiti" destinacija, Mali vidi kao sjajnu vest, podsećajući da je prošle godine Beograd imao rekordan broj noćenja i turista.

Mali veruje i da je Sajam turizma dobro iskorišćen za promociju grada, i to ne samo kao "siti brejk" destinacije u koju se dolazi za vikend, nego kao mesto novih ideja i mogućnosti.

Gradonačelnik je najavio i dva nova muzička festivala, o kojima nije mogao da otkrije više detalja, jer su pregovori u toku, ali je rekao da će doprineti da se obogati muzička ponuda grada.

( B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track