FOTO MALI O GREJANJU U BEOGRADU: Neće biti promene cena, počinju tople probe
Foto: Beoinfo

Grad spreman za grejnu sezonu

FOTO MALI O GREJANJU U BEOGRADU: Neće biti promene cena, počinju tople probe

Beograd -
Gradonačelnik je rekao da iako je cena gasa pojefitinila, cene grejanja u Beogradu neće se menjati jer Gradska vlast prošle godine. Beogradskim elektranama nije dozvolila da povećaju cene grejanja, koliko je trebalo, iako je gas poskupeo za 23 odsto
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Cene grejanja u Beogradu se za sada neće menjati, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio da će od sutra u glavnom gradu početi tople probe i da će radijatori biti topli.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će zbog sniženja cena gasa pojeftiniti grejanje u Beogradu, Mali je rekao da za sada neće jer, kako je objasnio, Gradska vlast prošle godine Beogradskim elektranama nije dozvolila da povećaju cene grejanja, koliko je trebalo, iako je gas poskupeo za 23 odsto.

Mali je podsetio da je grejanje tada poskupelo za samo 4,7 odsto. "Zato Beogradske elektrane nemaju prostora da sada snize cene grejanja", rekao je Mali, ali i poručio da poskupljenja sigurno neće biti.

On je dodao da će se raditi analiza kako bi se utvrdilo da li ima prostora za korekciju cene grejanja u narednim mesecima. Gradonačelnik je istakao da je dao nalog da sutra u Beogradu počnu tople funkcionalne probe, kako bi građani imali tople stanove pred hladni talas koji se očekuje sledeće sedmice.

Mali je rekao da Beogradske elektrane spremnije nego ikada dočekuju ovu grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra, i naveo da je u rekonstrukciju postrojenja Beogradskih elektrana ove godine uloženo oko 13 miliona evra. On je dodao da te elektrane uopšte nemaju dug za gas prema Srbijagasu, što ranije nije bio slučaj, istakavši da je to, između ostalog, i način podrške gradskih insttiucija konsolidaciji javnih preduzeća u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track