MALI: Tražimo rešenje za PKB, zaštitićemo sve zaposlene
Foto: Zorana Jevtić

u opticaju dva modela

MALI: Tražimo rešenje za PKB, zaštitićemo sve zaposlene

Beograd -
BEOGRAD - Grad će u dogovoru sa Ministarstvom privrede u narednih nekoliko dana ili nedelja doneti odluku o sudbini PKB-a, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručujući da zaposleni u toj firmi ne treba da brinu za posao, jer će nadležni naći način da ih zaštite.

"Imate dva modela u ovom trenutku, jedno je još jedan krug privatizacije, a drugi je Unapred pripremljeni plan reorganizacije. O jednom od ta dva donećemo odluku sa Ministarstvom u narednih nekoliko dana ili nedelja i rešićemo to", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara u centru Beograda.

On je objasnio da je preduslov za sledeći korak da se uradi procena vrednosti preduzeća na dan 31.12.2015. godine, te da je ta procena u toku. Mali je dodao da je u komunikaciji sa ministrom privrede i da se traži rešenje, koje kako ističe sigurno nije da to da preduzeće više ne postoji, već da se nađe neko ko će gradu pomoći da to preduzeće preživi, nasatavi da radi i da se više investira u unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

"Zaposleni u PKB ne treba da se brinu za svoj posao. Mi ćemo naći način da njih zaštitimo, ali i da zaštitimo interese grada", rekao je Mali.

On je podsetio da je PKB 2013. godine bio u dugovima od 100 miliona evra, te da je aktuelna gradska vlast taj dug smanjila na 60 miliona.

"Grad se bavi komunalnim delatnostima, poljoprivredna proizvodnja nažalost nije delatnost grada, jer nemamo resurse, ljude koji bi se time bavili. To zahteva kompaniju strateškog partnera, koja se time bavi i koja bi znanje, tehnologiju, organizacione sposobnosti i nove agrotehničke mere uložio u to", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja