MESTA ZA JOŠ 500 MALIŠANA: U BG vrtiće dosad upisano 13.000 dece
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Razmatraju se nerešeni zahtevi

MESTA ZA JOŠ 500 MALIŠANA: U BG vrtiće dosad upisano 13.000 dece

Beograd -
Roditeljima je izdato 3.500 odbijenica i oni od 1. septembra mogu da upišu decu u 60 verifikovanih privatnih predškolskih ustanova na teritoriji grada

BEOGRAD - Predškolske ustanove čiji je osnivač Grad Beograd do danas su primile 22.000 zahteva za upis dece, a u njihove vrtiće je od maja ove godine do sada upisano 13.000 mališana, izjavila je pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović. Ona je rekla da će tokom septembra ponovo biti razmotreni nerešeni zahtevi, pa se očekuje da se broj upisane dece poveća.

"Roditeljima je izdato 3.500 odbijenica i oni od 1. septembra mogu da upišu decu u 60 verifikovanih privatnih predškolskih ustanova na teritoriji Beograda. Ostalo je neupisano 5.500 dece, od kojih 3.000 ima prioritet za upis, a to su deca samohranih roditelja, sa oba zaposlena, jednog zaposlenog i jednog studenta i oba studenta", rekla je Vujović.

Ona je naglasila da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu do danas primio 2.565 zahteva za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi i doneo 1.571 rešenje. Prema njenim rečima do kraja godine Grad Beograd će proširiti kapacitete za prijem još 500 dece, u objektu Elektronske industrijea u Zemunu, Denkovoj bašti na Zvezdari i depadansu u naselju Dr Ivan Ribar. Prema njenim rečima, još nekoliko privatnih ustanova je u procesu verifikacije čime će se dodatno povećati kapaciteti za prijem dece koja se u vrtiće upisuju tokom cele godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja