Najmlađim ljubiteljima knjige dodeljene nagrade čitalačka značka Novog Beograda
Foto: PR

Najmlađim ljubiteljima knjige dodeljene nagrade čitalačka značka Novog Beograda

Beograd -

Jubilarnom pedesetom manifestacijom Čitalačka značka u prostorijama opštine Novi Beograd danas je obeležen završni deo ove specifične književno-obrazovne radionice. Opština Novi Beograd je tradicionalno imala najbrojniju i najuspešniju “Čitalačku značku” na nivou Srbije, pa je ove godine na manifestaciji učestvovalo, čak, 1733 učenika iz svih novobeogradskih škola.

Najmlađe ljubitelje knjige pozdravio je i predsednik Gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

-Čast mi je što sam predsednik opštine koja je opet bila najbolja u Srbiji što se tiče Čitalačke značke i ponosan sam na činjenicu da je više od 1730 vas ove godine učestvovalo na manifestaciji. Mi smo opština koja najviše radi na sebi a dokaz tome ste upravo vi i zbog toga sam jako srećan i zadovoljan. Zaista mi je velika čast što stojim ispred vas koji ćete sutra kada porastete da budete na važnim i odgovornim mestima, ne samo u opštini Novi Beograd, već i u gradu i zemlji. Želim vam da budete ovako lepi i dobri kao što ste sada, da nastavite da čitate i da radite na sebi – rekao je Aleksandar Šapić.

On se zahvalio direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov na organizaciji ovako važne manifestacije istakavi da je, i ove godine, Čitalačku značku opština Novi Beograd podržala finansijski u skladu sa svojim mogućnostima.

Ovaj svojevrsni čitalački maraton podrazumeva čitanje zadatih dela klasične srpske i svetske književnosti za decu, kao i vođenje čitalačkog dnevnika tokom cele godine. Svih 1733 učesnika dobilo je zahvalnicu za učešće u takmičenju a 328 najuspešnijih učesnika nagrađeno je knjigama.

Čitalačka značka je manifestacija koju organizuje Biblioteka grada Beograda, Aktiv osnovnih škola Novog Beograda uz finansijsku podršku Gradske opštine Novi Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track