NAJNOVIJA TEORIJA ZAVERE: Za nevreme u Beogradu kriv HAARP?!
Foto: Profimedia

NAJNOVIJA TEORIJA ZAVERE: Za nevreme u Beogradu kriv HAARP?!

Beograd -

Nevreme koje je pogodilo danas Beograd više od jednog sata donosilo je grad nad srpskom prestonicom.
Na društvenim mrežama su se masovno objavljivale fotografije i video snimci na kojima se vidi kako grad veličine golf, a negde čak i teniske loptice zasipa ulice Beograda.

Iako su sve relevantne meteorološke službe najavljivale nevreme niko se nije nadao da će ono ovoliko dugo potrajati.

Kako ističu pojedini sugrađani koji su nam se javili čudno je da je nevreme naglo počelo a još čudnije je, kako ističu da je grad posle sat i nešto odjednom prestao da pada. Kao da je neko pritisnuo prekidač.

Mnogi su se oglasili i na Tviteru pomalo se šaleći (u svakoj šali ima i malo istine) da je sve ovo delo HAARP-a.

Ovo je podstaklo mnoge da se zapitaju da li je ovako nešto samo prirodna nepogoda ili je ovo "diktirano" Programom aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije ili poznatijeg kao HAARP.

"Nasuprot zvaničnim tvrdnjama, može se primetiti da projekat HAARP pripada sličnoj grupi istraživanja kao i stvaranje prve atomske bombe. Nastao je pre nekoliko decenija u okrilju Pentagona, a glavni resursi su mu smešteni u bespućima Aljaske, dovoljno udaljenoj oblasti i sa idealnim klimatskim karakteristikama. Srce projekta predstavlja uređaj za emitovanje snopa energije snage 1,7 gigavata usmerenih prema jonosferi, što dovodi do njenog „ključanja“. Jonosfera reaguje zračenjem dugim talasima prema Zemljinoj površini čije bi zračenje moglo imati globalne posledice po živi svet, o čemu se uglavnom ne govori u naučnim krugovima. Tri Teslina projekta: bežični prenos energije, kontrola elektroprocesa u Šumanovoj šupljini (prostoru između Zemlje i jonosfere), i oscilator koji može da izazove vibracije tla na kontrolisanoj frekvenciji, čine ključne elemente projekta HAARP", navodi portal Astronomija.

Prema njihovim navodima ruska državna Duma govoreći o ovom američkom programu, iznosi mišljenje da je reč o vojnom oružju sposobnom da onemogući radio komunikaciju, izazove ozbiljne smetnje u električnoj mreži, u sistemima snabdevanja gasom i naftom i ostvari veoma loš uticaj na mentalno zdravlje u okviru pogođenog regiona.

"Kontrola vremenskih prilika spada u sledeću kategoriju njegovih dejstava, preko kojih se može „neprijateljskim“ regionima ili „prijateljskim“ nacijama bez njihovog znanja destabilizovati ekonomski, agrokulturni i ekosistem. Tako pogođena zemlja će vrlo brzo biti zavisna od pomoći Zapada, prvenstveno Amerike, što bi je dovelo u podređen i zavistan položaj, možda i za duži vremenski period", navodi ovaj portal.

ISKORISTILI TESLIN OSCILATOR

Tesla je 1898. godine tvrdio da je konstruisao mali oscilator koji je, kada bi se prikačio za neki objekat, izazivao efekat zemljotresa. Uvidevši katastrofalan uticaj takve naprave, Tesla je, kako je sam rekao - "uzeo čekić i u potpunosti ga uništio". Neki teoretičari zavere tvrde da američka vlada koristi ovaj Teslin izum u okviru projekta HAARP na AljasciKONTROLA VREMENA

Nije tajna da velike sile kontrolišu vreme kada se za tako nešto ukaže potreba, a u nekim slučajevima tako nešto i ne kriju.

Podsećanja radi, kako bi sprečio padavine na Crvenom trgu u Moskvi, Putin je bio spreman da plati čak 6,7 miliona evra za korišćenje sovjetske tehnologije koja bi trebalo da garantuje sunce tokom komemoracije 70. godišnjice završetka Drugog svetskog.

Uoči parade, flota ruskih aviona bila je spremna da od 6 ujutro da polete iz vazduhoplovne baze severno od Moskve i prskaju specijalne hemijske supstance nad gustim oblacima, kako bi oslobodili kišne kapi pre nego što one stignu do tla.

Mediji su tada navodili da iako će Moskva biti suncem obasjana, ili barem bez padavina, sela udaljena od 60 do 90 km će biti poplavljena.

Čak 10 Antonova i Iljušina bilo je spremno za prskanje ove specijalne mešavine koja menja vreme.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track