(MAPA) NEK SE SPREMI NOVI BEOGRAD: Stiže Bajden, stiže i blokada! Ove bi ulice mogle biti zatvorene!
Foto: Printscreen, Nebojša Mandić I Fonet AP

Jake mere obezbeđenja zbog dolaska potpredsednika SAD

(MAPA) NEK SE SPREMI NOVI BEOGRAD: Stiže Bajden, stiže i blokada! Ove bi ulice mogle biti zatvorene!

Beograd -

BEOGRAD - Potpredsednik SAD Džozef Bajden danas će boraviti u Beogradu, u drugoj zvaničnoj poseti Srbije.

U prethodnoj je boravio 2009, a Beograđani pamte tadašnji saobraćajni kolaps koji je pratio njegov povratak - zatvorenu ulicu Kneza Miloša, Gazelu i centralne delove Novog Beograda pod blokadom.

OPSADNO STANJE U PRESTONICI: Bajden danas u poseti Beogradu, čuva ga 2.000 policajaca

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Slično je bilo i u slučaju oktobarske posete ruskog predsednika Vladimira Putina kada je takođe nastupio saobraćajni kolaps.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Prema najavama, u toku današnjeg dana, otprilike od podneva pa nadalje, biće zatvarani delovi Novog Beograda - delovi auto-puta i ulica u oba smera, pa će čak i kretanje pešaka u nekim momentima biti obustavljano.

Bajdenov avion kasni zbog nevremena u SAD

Dolazak potpredsednika SAD Džozefa Bajdena danas u Beogradu pomeren je za par sati zbog loših vremenskih uslova u SAD. Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, dolazak potpredsednika SAD na aerodromu "Nikola Tesla" pomeren za 12.30 časova. Tokom posete Srbiji, Bajden će se sastati sa srpskim zvaničnicima, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekaće ga potpredsednik vlade Ivica Dačić, javlja Tanjug.

S obzirom da je posredi poseta najvišeg bezbednosnog ranga vrlo visokog stranog političkog zvaničnika, naša policija i bezbednosne službe u strogoj tajnosti drže trasu njegovog kretanja, ali s obzirom da će se od aerodroma uputiti prema Palati Srbija, ovo bi mogle biti neke od ulica koje će danas biti zatvarane za saobraćaj:

1. Auto-put ili delovi auto-puta od aerodroma do "Centra Sava"

2. Bulevar Mihajla Pupina

3. Bulevar Zorana Đinđića

4. Bulevar Nikole Tesle

5. Omladinskih brigada

6. Milentija Popovića

7. Brankov most

8. Gazela

9. Kneza Miloša u kasnim popodnevnim i večernjim satima

Bajden će dan provesti u Palati Srbija na zvaničnim državnim razgovorima sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem, a uveče bi mogao da se uputi u Ambasadu SAD koja se nalazi na Dedinju, kada postoji mogućnost da na kratko budu zatvarane i neke ulice u centru Beograda.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Bajden bi oko 12.30 trebalo da sleti na Aerodrom "Nikola Tesla", ali se tačan trenutak sletanja njegovog aviona ne otkriva iz bezbednosnih razloga. U Palati Srbija očekuje ga svečani doček oko 14.30 časova.

Kada je reč o javnom gradskom saobraćaju, ni u GSP zasad ne znaju tačno trase kojih linija bi na kratko moglo biti izmenjene.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track