NOVI TROTOAR: Vesić obišao asfaltiranje ulice u Borči
Foto: Beoinfo

Radovi u vrednosti od 9 miliona dinara

NOVI TROTOAR: Vesić obišao asfaltiranje ulice u Borči

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju dela ulice Borčanskih žrtava, u opštini Palilula, koji će, kako je najavio, biti završeni do 24. marta.

Radovi se izvode na delu od Ustavske ulice do kućnoj broja 104d, a grad Beograd je za njih, prema rečima Vesića, izdvojio devet miliona dinara. Osim toga, dodao je on, u ulici Gabrijela Garsije Lorke, ispred vrtića Boško Buha, rade se trotoari u vrednosti od milion dinara.

"To je važno za bezbednost dece, deca su u vrtić dolazila, a nisu imala apsloutno nikakve trotoare, išla su ulicom i zbog toga smo odlučili da, na predlog građana, to uradimo", rekao je Vesić.

Istakao je da je Gradska direkcija za građevinsko zemljište ove godine izdvojila oko 350 miliona dinara za Palilulu, za vodovod i kanalizaciju i sređivanja ulica i puteva.

"Mi se zaista trudimo da pođednako razvijemo sve delove grada. Naša politika je jasna, svi građani Beograda moraju da imaju ono što je osnovno, a to su put, voda, kanalizacija i javni prevoz", rekao je Vesić.

On je najavio da će grad Beograd u narednom periodu izaći sa kompletnim projektom rekonstrukcije svih ulica na teritoriji grada Beograda.

"Taj projekat će trajati 10 godina i podrazumeva asfalt do svake kuće na teritoriji grada i rekonstrukciju postojećih ulica, jer su zaista u katastrofalnom stanju", dodao je Vesić.

Šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić zahvalio je gradu i gradskom menadžeru što Borča i ostala naselja u opštini Palilula neće više biti zaboravljena i što se "građani više neće osećati kao građani drugog reda"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track