(FOTO) NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Ovako izgleda najviša jelka dosad u Beogradu!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

15 metara visine

(FOTO) NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Ovako izgleda najviša jelka dosad u Beogradu!

Beograd -
Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada moći da uživaju u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra
1 / 2 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

BEOGRAD - Na Trgu Republike postavljena je do sada najviša novogodišnja jelka na teritoriji Beograda, saopštila je Služba za informisanje Gradske uprave.

Postolje je visoko 1,60 metara, na njemu je novogodišnja jelka visoka 15 metara koja zauzima prostor od oko 50 kvadratnih metara, a težina konstrukcije je sedam tona.

Ogromna jelka je dekorisana ukrasima sa simbolima Beograda, a ima i ukrase koji nose oznaku „Er Srbija" i „Etihad", s obzirom na to da su oni pomogli postavljanje ove jelke, kaže direktor "Beokoma" Darko Glavaš.

Kako je naveo, Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada moći da uživaju u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra.

Ima mnogo povoda da naša prestonica za novogodišnje praznike izgleda lepo i zato se sa svim aktivnostima krenulo mnogo ranije nego do sada, kaže Glavaš.

Naveo je da je Beograd već tradicionalno novogodišnja destinacija veoma posećena u regionu i da se ove godine krenulo sa svim aktivnostima ranije zbog niza izuzetno važnih događaja u glavnom gradu kao što su Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, poseta kinseke delegacije i Četvrti ekonomski forum u „Sava centru".

To su događaji kojima će prisustvovati više hiljada stranaca i želimo da im predstavimo naš grad u najboljem svetlu i da ih pozovemo da dovedu svoje sunarodnike na novogodišnje programe u Beograd, kaže Glavaš.

Pored toga, na Trgu će biti postavljen i „Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata, dok će duž Knez Mihailove ulice, kao produžetak Trga otvorenog srca, biti postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track