ODBORNICI USVOJILI ODLUKU: Hosteli u stambenim zgradama samo uz dozvolu Skupštine stanara
Foto: Fonet Nenad Orčević

Sednica skupštine grada

ODBORNICI USVOJILI ODLUKU: Hosteli u stambenim zgradama samo uz dozvolu Skupštine stanara

Beograd -

BEOGRAD - Hosteli u stambenim zgradama u prestonici će ubuduće moći da se otvaraju samo uz pisanu saglasnost Skupštine stanara, odlučili su danas odbornici gradskog parlamenta.

To je predviđeno Odlukom o nekategorizovim smeštajima u stambenim zgradama, koji se odnosi na hostele, apartmane i sobe za izdavanje.

Kako je ranije izjavio gradski menadžer Goran Vesić, do sada je u gradu uglavnom vladao haos u toj oblasti, te su se hosteli uglavnom otvarali u stambenim zgradama "kako je ko hteo, bez određenih pravila".

Odluka definiše koje uslove mora da ispunjava hostel kako bi bio otvoren u stambenoj zgradi, kao i ugovor sa Skupštinom stanara kojim će se definisati sva prava i obaveze, te će na taj način stanari davati saglasnost da neko otvori hostel u njihovoj zgradi.

Odlukom je definisano i šta sve treba da sadrže hosteli, kao i da oni koji izdaju smeštaj u stambenim zgradama, a nisu registrovani za takvu vrstu smeštaja, više neće moći da se reklamiraju na sajtovima za oglašavanje.

Hosteli koji već postoje u stambenim zgradama, imaju rok do 31. decembra ove godine da obezbede saglasnost Skupštine stanara.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i informaciju o potrebi zaduživanja JKP "Beogradske elektrane" uzimanjem kredita kod Nemačke investicione banke zbog realizacije investicija u vezi sa izgradnjom kogenerativnog postrojenja na toplani "Voždovac" i rekonstrukciju magistralnog toplovoda preko mosta "Gazela".

Šef odbornika DS Balša Božović kritikovao je zaduživanje od, kako tvrdi, 9,6 miliona evra zbog sprovođenja grejanja do Savskog amfiteatra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja