OTVOREN MIPIM U KANU: Predstavljanje projekta Beograd na vodi
Foto: Dragana Udovicic

Najveći svetski sajam za investicije

OTVOREN MIPIM U KANU: Predstavljanje projekta Beograd na vodi

Beograd -
Na štandu kompanije Igl Hils, u okviru projekta Beograd na vodi, biće predstavljene i dve rezidencijalne kule čija je realizacija planirana u prvoj fazi izgradnje projekta

KAN - Najveći svetski sajam za investicije i nekretnine MIPIM 2015 otvoren je u Kanu. Dvadeset hiljada učesnika iz gotovo 100 zemalja jednom godišnje sastane se na Rivijeri i u četiri dana dogovaraju poslove s preko 4000 globalnih investitora, 170 hotelskih grupacija, sa 6700 kompanija.

Ovogodišnji MIPIM Sajam održava se od 13. do 16. marta, a na njemu će svoju veliku promociju na čelu sa gradonačelnikom, imati i grad Moskva. Što se Beograda tiče, na ovogodisnjem sajmu, na štandu kompanije Igl Hils, u okviru projekta Beograd na vodi, biće predstavljene i dve rezidencijalne kule čija je realizacija planirana u prvoj fazi izgradnje projekta.

Ovo je prva ovakva prezentaciju jednog projekta iz Beograda i Srbije, na najvećem svetskom sajmu nekretnina MIPIM 2015. Na površini od milion metara kvadratnih, i ukupne građevinske površine od 1.8 miliona metara kvadratnih, “Beograd na void” je spektakularno novo gradsko jezgro koje gradi Eagle Hills, privatna kompanija sa sedištem u UAE, pored reke Save u Beogradu.

Na ovogodišnjem MIPIM događaju Beograd na vodi otkriva svoje prve dve stambene kule od 20 spratova, smeštene na ekskluzivnoj lokaciji. U okviru stambenog prostora gradiće se stanovi od jednosobnih do petosobnih. Stambene jedinice će obuhvatati i velike terase, zimske bašte, vidikovce na otvorenom i prirodnu ventilaciju.

Čitav spektar prostora za uživanje obuhvata javne bašte, u parkovima, ali i na krovovima zgrada, dečji bazen i igraonicu, glavni bazen sa svlačionicama i prostor za jogu i relaksaciju. Takođe se može pohvaliti pogledom na reku Savu i grad Beograd, od kojih zastaje dah, pored modernog kluba za zdrav život.

“Beograd na vodi - stambeni prostor” takođe ima i modernu platformu namenjenu maloprodajnim objektima i onima za hranu i piće. Terasa na krovu tog prostora je osmišljena kao arhitektonsko remek delo u skladu sa inspirišućim kulturnim okruženjem i doneće zajednici osećaj otvorenih zelenih prostora i života pored vode.

Dve kule i platforma predstavljaće ključni deo planirane zajednice pored vode, dizajnirane na svetskom nivou, i postaviće osnov za prvu fazu master plana. Kroz pažljiv strateški dizajn i integraciju predela, kule i platforma će postati model za luksuzni razvoj i održiv urbani život.

Prvi rezidencijalni blok mega projekta će uskoro biti pokrenut, pružajući investitorima priliku da budu deo projekta, koji podržava Vlada Srbije. Ukoliko prezentacija grada Beograda i Srbije bude uspešna, odnosno ukoliko se na ovoj prestižnoj manifestaciji u pravom svetlu prikažu naši investicioni potencijali, to će biti značajna promocija naše zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track