OVAJ BEOGRAĐANIN JE CAR Zaustavio autobus u Žarkovu pa delio besplatne girice na Veliki petak!
Foto: RTS Printscreen

Deda mu ostavio u amanet, a vozač autobusa nije znao šta ga je snašlo

OVAJ BEOGRAĐANIN JE CAR Zaustavio autobus u Žarkovu pa delio besplatne girice na Veliki petak!

Beograd -

BEOGRAD - Iako bi trebalo uvek, a posebno na praznike poklanjati i pomagati drugima, gest jednog Beograđanina iznenadio je mnoge. Zaustavio je gradski autobus i iznenadio ljude pečenim giricama!

Dalje nećeš moći. Ali ne zato što nisi platio prelaz, nego zato što Milija Spasenović u Žarkovu deli girice.Ni vozač autobusa nije znao šta ga je snašlo, kada su ga zaustavili sa punim poslužavnicima. Posni ručak dobili su i putnici. Riba se peče ispred kafane, a usluženi su svi: prijatelji, komšije, prolaznici.

A sve zbog nauka mudrog Milijinog dede. „Mile, najbolje oruđe su grabulje, stalno grabe. Ali, ljubi te deda, nemoj da zaboraviš, uzmi nekad i vilu, pa vrati odakle si uzeo. Mi se tako ponašamo i tako radimo, hvala gospodu Bogu, ide kako treba“, objašnjava Milija Spasenović, vlasnik kafane, šta ga je deda naučio.

Tako je gospodin Spasenović sa suprugom vaspitavao i ćerku i sina. Do pre deset godina na Veliki petak su prodavali girice, a onda jedna baka nije imala dovoljno novca. Od tada, dele besplatno, celog dana.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track