PITAJTE BEOGRAĐANE: Evo kako da prepoznate PRAVU BEOGRAĐANKU!
Foto: Nebojša Mandić

PITAJTE BEOGRAĐANE: Evo kako da prepoznate PRAVU BEOGRAĐANKU!

Beograd -

Prava Beograđanka je posebna vrsta! Nema ih previše, ali kad ih sretnete ne ostave vas ravnodušnima!

Titula "Beograđanka" nije tek nešto što može da ponese bilo koja ženska osoba bilo da živi u Beogradu ili ne. Ta titula se zaslužuje!

Zapravo, nema određenog vremena koje mora da prođe kako bi neko mogao da se nazove "pravom Beograđankom". Neke žene su rođene u ovom gradu i žive tu godinama, a opet su sve samo ne "Beograđanke", a ima onih koje su mogle i juče da se dosele, a već su postale neraskidivi deo ovog lepog grada.

Beograđanke u sebi spajaju naizgled nespojivo! One su mangupi sa damskim manirima. One su smele i hrabre, po potrebi amazonke, po potrebi princeze. Možda su baš zato svima neodoljive i egzotične.

Pa, kako to izgleda "prava Beograđanka"?

Ona neće doći polugola u restoran ili pozorište, niti će polugola hodati na -20 kao da je krenula na plažu, a ne u grad. Ona bez obzira na svoj način odevanja, stil ili godine, svoju garderobu prilagođava prilici.

Ona ne stavlja šminku špatulom, već zna kako se i za koju priliku šminka.

Ona zna da je vožnja GSP-om u njenom gradu uvek prava avantura, ali se svejedno neće gurati i "gaziti preko mrtvih" da se domogne praznog sedišta. Slično, ustaće starijem, trudnici ili malom detetu jer je tako vaspitana.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Ona nikad, bez obzira na svoje mišljenje, koje se kosi sa tuđim, neće omalovažavati ili osuđivati drugu stranu. Ona ne podnosi bilo koji vid diskriminacije nekoga ili nečega. Ona neće po svaku cenu da raspravlja o temi u koju nije upućena. Ona pita kada nešto ne zna. Ne lažira znanje, jer zna da je to smešno.

Ona ne sedi samo i isključivo u našminkanim kafićima u Strahinjića Bana i nije joj stalo da bude viđena. Naprotiv, ona ima svoja omiljena skrivena mesta u svim krajevima Beograda i dovoljno joj je dobro društvo pa da se provede fenomenalno.

Čak i kada zakazuje sastanke u centru grada, ona se nikada ne sastaje "kod konja". Ako je već tu, sačekaće nekoga kod spomenika Knezu Mihailu.

Ona ima u neku ruku viteški pristup u ophođenju i ponašanju. Neće igrati prljavo, neće napadati čoporativno, neće kidisati na slabije. Nemojte ovakvo njeno ponašanje pomešati sa slabošću! Ona možda nije divlja i ne napada prva, ali ne da na sebe i i te kako zna da se brani.

Ako ste se prepoznali u ovome, vi mora da ste prava Beograđanka! Ako niste... pa dobro, nikada nije kasno da se promenite i ovu "titulu" zaslužite!

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track