POBUNA STANARA U USTANIČKOJ: Stop nadogradnji, srušićete zgradu!

Zvezdara

POBUNA STANARA U USTANIČKOJ: Stop nadogradnji, srušićete zgradu!

Beograd -

Žitelji tvrde da je zgrada stara, da zidovi neće izdržati dodatnu težinu i da investitori nemaju dozvolu za njenu nadogradnju. Blokiraće ulicu ako im nadležni ne pomognu

Stanari Ustaničke ulice iz broja 214-222 okupili su se ispred ulaza kako bi sprečili da ilegalna nadogradnja poruši njihovu zgradu.Oni tvrde da je objekat star i da potporni zidovi ne mogu da izdrže dodatnu težinu, te da investitori moraju da obustave izgradnju. Spremni su da radikalizuju proteste i blokiraju ulicu ne bi li nadležni organi kojima su se u više navrata obraćali napokon uvideli problem.- Stambena zadruga „Podstanar“ izdala je odobrenje o izgradnji 2009, a postalo je pravosnažno 2012. Tri godine neko nije mogao da uruči rešenje stambenoj zadruzi, koja pritom ima svoju adresu i sedište, jer je verovatno stajalo u nečijoj fioci dok se nije skupio novac, pa je tek onda uručeno zadruzi. Pomenuto rešenje prestaje da važi ukoliko se ne otpočne sa izgradnjom dve godine nakon što je doneto. Jasno se vidi da 2014. nije bilo nikakvih radova, a sad je 2017. Počećemo sa obaranjem rešenja i podnošenjem tužbi - rekao je advokat Vlastimir M. Ananijev.

Stanari su uznemireni.- Stalno buše i uznemiravaju nas. Kažu da mogu da rade šta hoće. Radnici podižu srednji prst, prete i mašu čekićem! Bušilicom su napravili rupu u zidu moje spavaće sobe. Ako tako nastave, propašćemo u zemlju - rekla je uznemirena Dragica Simić.Iz gradske opštine Zvezdara navode da nisu adresa jer je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izdao dozvolu za izgradnju.

Sekretarijat za urbanizamINVESTITOR MOŽE DA GRADIU Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda kažu da su papiri u redu.- Rešenje o odobrenju za izgradnju nije isteklo, jer je ovom sekretarijatu podneta prijava početka građenja 8. 9. 2014. Uložena su pravna sredstva (žalba i predlog za ponavljanje postupaka) investitora, a sprovođen je i postupak pred ministarstvom, po prijavi početka građenja, podnetoj 8. 9.2014, od ovog sekretarijata je izdata potvrda o prijemu dokumentacije 11. 1.2017. godine, na osnovu koje investitor može da izvodi radove.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track