POMEN STRADALIM VOJNICIMA NA STRAŽEVICI: Nikodijević položio venac
Foto: Beoinfo

Godišnjica NATO bombarodvanja

POMEN STRADALIM VOJNICIMA NA STRAŽEVICI: Nikodijević položio venac

Beograd -

BEOGRAD- Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević položio je danas na brdu Straževica venac na Spomen-obeležje poginulim pripadnicima Vojske Srbije u bombardovanju NATO-a 1999. godine, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako se navodi u saopštenju, Nikodijević je rekao da država i gradjani imaju dužnost da se sa pijetetom sete svih ljudi koji su dali živote u borbi za slobodu Srbije i svih nevinih žrtava bombardovanja.

"Obaveza države i gradjana je da vodi računa o porodicama stradalih i o onima koji su u tim borbama povredjeni i ranjeni, ali i da izvučemo pouke kako nam se ovakve stvari nikada više ne bi ponovile", naveo je Nikodijević.

Straževica je bila jedina lokacija u Beogradu koja je bombardovana svih 78 dana, koliko je trajao i napad.U bombardovanju su 27. marta 1999. godine poginula dvojica zastavnika Vojske Jugoslavije Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović.

Na mestu njihove pogibije sada se nalazi Spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice", gde se tradicionalno polažu venci i pale sveće za sve poginule u bombardovanju.

Komemoraciji su prisustvovali član Gradskog veća Radenko Durković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i predstavnici opština.

Vence su položili i predstavnici Generalštaba Vojske Srbije, boračkih organizacija i porodice pripadnika vojske poginulih u bombardovanju Straževice 1999. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja