TAŠ SE VRAĆA BEOGRAĐANIMA: Kultni stadion otvorio vrata za posetioce
Foto: Beoinfo

Završena obnova

TAŠ SE VRAĆA BEOGRAĐANIMA: Kultni stadion otvorio vrata za posetioce

Beograd -

Kultni beogradski stadion Tašmajdan otvoren je večeras nakon pet godina rekonstrukcije

BEOGRAD - Stadion je otvoren nastupom dečjeg hora "Čarolija" i vatrometom. Na otvaranju stadiona nastupili su i poznate rok grupe Riblja Čorba, Električni orgazam, Van Gog, Piloti i Galija.

Na otvaranje stadiona i koncerte došlo je nekoliko hiljada ljudi.

Prvi čovek Beograda Siniša Mali uručio je danas priznanja bendovima za doprinos razvoju rok scene - JU grupi, Ribljoj čorbi, Van Gogu, Pilotima, Električnom orgazmu, Galiji i bendu Point blank.

Priznanje za 46 godina rada pripalo je JU Grupi, dok su nešto "mlađi" bendovi Galija i Riblja čorba dobili priznanja za 40 godina rada.

Priznanja su dobili i Piloti za 35 godina rada, Van Gog i Električni orgazam za 30 godina, kao i bend Point blank.

Prvi čovek Beograda Siniša Mali je rekao da su priznanja način da se izrazi zahvalnost bendovima za sve što su učinili tokom decenija na promociji rok en rola, ali i Beograda i Srbije.

Večerašnjim otvaranjem, kako je dodao, Taš se vraća Beograđanima.

"Ovo kultno mesto koje generacije pamte po sportskim aktivnostima i koncertima, vraćamo sadašnjim i budućim generacijama, kako bi i oni imali iste uspomene kao i mi", rekao je Mali.

On je ponovio da je sav prihod od ulaznica, koje su koštale 100 dinara i bile prodate u rekordnom roku, namenjem Prihvatilištu za decu ulice.

Foto: Beograd.rs
Foto: Beograd.rs

"Grad sada, pored Arene, Pionira, Ušća ima još jedno mesto za koncerte, a možda i mečevi Dejvis kup reprezentacije na leto", rekao je Mali.

Uručujući priznanja, Mali je još jednom zahvalio bendovima za sve što su uradili i istakao da će se nadležni truditi da čuvaju i obnavljaju kultna mesta i čine grad boljim i lepšim.

Frontmen Van Goga, Zvonimir Đukić Đule rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da se neko setio "i onih sa druge strane dobrog ukusa".

"Taš je kultno mesto koje pripada Beograđanima", rekao je Đule i dodao da će taj bend svoj honorar donirati za kupovinu aparata za skrining sluha.

Žika Jelić iz JU grupe rekao je da se raduje što će svirati na Tašu i dodao da se nada da će tu nastupati i domaći, ali i strani bendovi.

U obnovu stadiona Tašmajdan koji od 2004. godine nije bio u funkciji, uloženo je 550 miliona dinara i on sada može da primi 10.500 ljudi.

Radovi na obnovi stadiona početi su u septembru 2011. godine. Njegova izgradnja počela je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu, a svečano je otvoren 1954. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track