ZAUZDAN POŽAR U ZEMUNU: Izgoreo stan od 80 kvadrata na vrhu solitera na Zemunskom keju
Foto: Printscreen Tviter

Vatrogasne ekipe lokalizovale stihiju

ZAUZDAN POŽAR U ZEMUNU: Izgoreo stan od 80 kvadrata na vrhu solitera na Zemunskom keju

Beograd -
BEOGRAD - Snažan požar, koji je zahvatio danas, nešto posle 13 časova, jedan od solitera na zemunskom Keju oslobođenja je lokalizovan i u toku je dogašavanje. Jedna žena se nagutala dima, ali nema teže povređenih.

Kako Kurir saznaje, potpuno je izgoreo stan od 80 kvadratnih metara na 15. spratu solitera, u ulazu broj 13c, a "načet" je i komšijski stan pored. Ostatak solitera srećom nije pretrpeo nikakvu štetu. Povređenih nema, a uzrok požara zasad je nepoznat.

Kako je novinarima rekao komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda Mile Jovičić, teže povređenih nema, ali se jedna stanarka nagutala dima.

"Nezvanično, reč je o vlasnici stana. Njoj je ukazana pomoć na licu mesta, ali je odbila da je Hitna pomoć preveze do neke zdravstvene ustanove. Ona je lakše povređena, a kakve su povrede tačno, nemamo informacije", rekao je Jovičić novinarima.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Uzrok požara se još uvek ne zna, a kako je rekao Jovičić, kad vatrogasci završe svoj deo posle, uslediće uviđaj, koji će pokazati kako je buknula vatra.

Po dolasku vatrogasaca, evakusiano je oko 15 stanara, među kojima je bilo i dece, iz zahvaćenih stanova i sa stepeništa, dodao je Jovičić.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On je objasnio da je vatra izbila u jednom od stanova na 14. spratu u broju 13c, površine od oko 80 kvadrata, a zatim se proširila kroz prozor i zahvatila balkone stanova iznad.

"Zahvaćeni su bili stanovi na 15, 16, 17. i 18. spratu, ali kakva je šteta ne znamo, jer nismo otvarali te stanove", kazao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, vrlo brzo po prijavi požara, izašlo je šest vozila sa 29 vatrogasaca.

"Ubrzo smo lokalizovali požar, sada je u toku dogašavanje, i pregled stanova, kako bismo videli da li je još nešto ostalo", rekao je on i dodao da je sada na terenu ukupno devet vozila sa 32 vatrogasaca, kao logistička podrška.

Jovičić je istakao i da godišnje vatrogasci u Beogradu imaju oko 5.700 intervencija, od čega više od 4.000 požara, koji su najčešće rezultat ljudske nebrige i apelovao na građane da, posebno u zimskim mesecima, pažljivo koriste grejna tela.

(EPK / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track