PRAZNIK ZA NAJMLAĐE: Otvoren vaskršnji karneval na Tašmajdanu!
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Palilula

PRAZNIK ZA NAJMLAĐE: Otvoren vaskršnji karneval na Tašmajdanu!

Beograd -

Dvodnevni "Veliki uskršnji karneval" otoren je danas na prostoru Tašmajdanskog parka u organizaciji opštine Palilula i Asocijacije Beogradski manifest.

Predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić rekao je da se nada da će karneval u godinama koje dolaze postati tradicionalan.

"Puno je dece, lepo je raspoloženje, spremili smo velike nagrade za naše najmlađe sugrađane. Pored zabave ovaj karneval je i humanitarnog karaktera, sav novac koji prikupimo doniraćemo onima kojima je novac najpotrebniji, a u odabiru kome će novac biti dodeljen učestvovaće sve škole na teritoriji opštine Palilula", rekao je Jovičić.

On je naveo da će biti održano takmičenje u tucanju jajima, za najlepšu korpu kao i takmičenje u puzanju beba, a opština Palilula će najbržoj bebi dodeliti nova bebi kolica.

"Nadam se da će ovo postati praksa u svim beogradskim opštinama, i da će postati lepa tradicija u kojoj svi uživamo", zaključio je Jovičić.

Do sutrašnjeg zatvaranja planirani su plesni programi, dečiji horovi, nastupi kulturno-umetničkih društva, održaće se i nekoliko kreativnih radionica, uskršnjih dečijih predstava i projekcija bioskopa na otvorenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track