PREVOZ U BEOGRADU: Startovala nova linija 505
Foto: Kurir

Na ulicama 1.252 vozila

PREVOZ U BEOGRADU: Startovala nova linija 505

Beograd -
Autobusi na liniji 505 saobraćaće od Miljakovca 1 do Miljakovačkih staza

BEOGRAD - Vozila javnog gradskog prevoza na novoj liniji 505 od jutros saobraćaju od Miljakovca 1 do Miljakovačkih staza, izjavio je dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Radovan Stojadinović.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je novinarima da je linija dugačka 4,5 kilometara i da ima 12 stajališta, od kojih su četiri nova."Uvođenje ove linije je posledica sistemskog pristupa.

U prethodnom periodu smo brojali putnike i u skladu sa tim utvrdili potrebe koje se odnose na Gradsko saobraćajno preduzeće, odnosno koje su to potrebe građana", rekao je Milosavljević.

U narednom periodu, u skladu sa novim tarifnim sistemom, dodao je Milosavljević, nastaviće se sa sličnom praksom.Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović naveo je da na liniji 505 trenutno saobraća jedno vozilo u intervalu od 40 minuta, a moguće je da će taj red vožnje biti korigovan kako bi se još više prilagodio potrebama građana.Naselje Miljakovac tri, kako je dodao, ima oko 3.000 stanovnika, među kojima je veliki broj dece, koja su u obdanište i školu morala da dosta da pešače.

"Nakon mnogo godina uspostavili smo ovu liniju, iako su naši resursi ograničeni i finansijska sredstva limitirana", dodao je Rafailović ističući da gradska vlast poštuje i ispunjava zahteve građana.

Rafailović je rekao i da se radi studija koja treba da definiše novu mrežu linija gradskog prevoza, a koja bi, između ostalog, trebalo da pokaže koji delovi grada nisu na odgovarajući način pokriveni javnim prevozom, kako bi se ti problemi rešili.

Predsednik Opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog osnivanja nove autobuske linije, navodeći da od nje korist prvenstveno imaju deca koju će autobus voziti do škole.

Na beogradskim ulicama saobraćaju 1.252 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 130 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.028 autobusa, precizirao je Stojadinović.

Saobraćaj u Beogradu jutros je blago pojačan na prilazima gradu, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi".Saobraćaj je blago pojačan na Obrenovačkom i Smederevskom putu, Savskoj i Ibarskoj magistrali, Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu, rekao je dežurni dispečer tog udruženja Vlada Ivetić.

Povećan je broj trolejbusa na Studentskom trgu i u Vasinoj ulici, a dostavnih vozila ima u Ulici Kralja Milana, istakao je Ivetić i dodao da za sada nema većih gužvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja