PROTEST ISPRED VLADE SRBIJE: Stanari naselja Stepa traže školu i vrtić
Foto: Kurir

Neispunjene obaveze Građevinske direkcije Srbije

PROTEST ISPRED VLADE SRBIJE: Stanari naselja Stepa traže školu i vrtić

Beograd -

BEOGRAD - Protest stanara novog beogradskog naselja "Stepa Stepanović", na Voždovcu, zbog neispunjenih obaveza Gradjevinske direkcije Srbije (GDS) o izgradnji vrtića, škole i drugih objekata, završen je ispred zgrade Vlade Srbije i posle 45 minuta je ponovo krenuo saobraćaj koji je bio poremećen u velikom delu centra Beograda.

Građevinska direkcija se obavezala da će odustati od izgradnje benzinske pumpe u tom naselju, što je bio jedan od zahteva okupljenih s transparentima "Imam pravo na čist vazduh", "Neću pumpu hoću vrtić", "Nismo odustali i nećemo", "Jeste li i vi prevareni?".

Predstavnica stanara Biljana Savić je rekla da je Gradjevinska direkcija na sastanku uoči protesta, uz saglasnost Vlade Srbije, odustala od izgradnje pumpe, ali da ima još problema koje treba rešiti.

"Moramo da se izborim za ono šta smo platili kada smo kupovali stanove od Gradjevinske direkcije Srbije čiji osnivač je Vlada", rekla je Savić.

Ona je rekla da su u tom naselju bila predvidjena izgradnja po dva vrtića i škole, zatim pijace, tržnog centra i doma zdravlja, a da su stanari, posle niza protesta, uspeli da se izbore za po jedan vrtić i školu.

"To nije dovljno i nećemo odustati od onoga šta smo platili" kupujući stanove, rekla je Savić, dodavši da nije rešen ni problem saobraćajne gužve na ulazima i izlazima iz naselja.

Po njenjim rečima, stanari tog naselja su prilikom kupovine stanova platili i izgradnju saobraćajnih kružnih tokova.

"Potrebni su nam vrtić, škola, pijaca, doma zdravlja... i sve ono što smo platili, a tražimo i od Gradskog zelenila da dodje i bolje radi svoj posao", rekla je Savić.Na protestu su bili i stanari iz naselja "Padina" u "Braće Jerković", koji, kako su naveli, imaju probleme s podzemnim vodama i lošim objektima za šta je takodje nadležna GDS.

Njihov predstavnik Žika Miljković je rekao da su stanari zbgo toga tužili GDS i da je vrednost spora 2,5 miliona evra.

Zatražio je prijem u Ministarstvu građevinarstva i predložio da se problem stanara reši na isti način kao i s kupcima stanova u "smrdlivim zgradama" u Novom Beogradu.Stanari tog naselja su nosili transpratnet "Prodajem stan, malo prešao, šifra: GDS", "GDS u modi, Padina na vodi", "Uzmi račun i potoni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track