PROTEST PROTIV BUS PLUSA: Okupljanje ispred Skupštine Beograda u nedelju!

Kampanja Bus=Jednako

PROTEST PROTIV BUS PLUSA: Okupljanje ispred Skupštine Beograda u nedelju!

Beograd -
Zahteva se hitno ukidanje gradskog sistema BusPlus za upravljanje javnim prevozom i naplatu

BEOGRAD - Neformalna grupa građana okupljena u kampanji Bus=Jednako najavila je za nedelju, 1. februar, protest ispred Gradske skupštine Beograda uz zahtev za hitno ukidanje gradskog sistema BusPlus za upravljanje javnim prevozom i naplatu.

"Mislimo da je došlo vreme da se svi ujedinimo u jedan jači i veći građanski front. Okupljamo se 1. februara, simbolično na dan kada su nam pre tri godine, bez ispunjavanja svoje obaveze da uključe javnost kao i o svim važnim pitanjima, potpuno netransparentno i sa našom opravdanom sumnjom u nezakonita delovanja, uveli BusPlus kao simbol svega najgoreg u ovom društvu", piše u saopštenju.

Pored ukidanja sistema BusPlus, organizatori kampanje zahtevaju prestanak angažovanja javne komunalne policije za pomoć pri proveri karata u vozilima javnoig saobraćaja u Beogradu. Jer proizlazi da komunalnu policije, kako su naveli, "plaćaju građani da bude angažovana na poslovima jedne privatne firme, što je samo po sebi već potpuno skandalozno i signalizira da nešto nije u redu".

"Nas nekoliko običnih građana koji nismo više mogli da ćutimo i posmatramo svakodnevno ponižavanje i sistematsku eksploataciju svojih sugrađana, istupamo javno protiv tlačitelja, stajemo solidarno uz svoje sugrađane koji su žrtve ovih zlodela i pozivamo sve svesne i savesne, da nam se pridruže", piše u saopštenju. Protest koji je organizator prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova, počeće u nedelju u 15 časova.

Više o kampanji Bus=Jednako: https://www.facebook.com/pages/Bus-Jednako/1538461669757803

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track