Protest stanara u Stepi privremeno zaustavio gradnju pumpe
Foto: Printscreen

Okupljanje građana

Protest stanara u Stepi privremeno zaustavio gradnju pumpe

Beograd -

Građani kažu da nisu uvereni da će gradnja definitivno biti obustavljena i da traže zvaničnu potvrdu vlade da će tako i biti. Gradnje danas nije bilo, a građani kažu da su bageri i druge mašine danas napustile ovaj prostor

Građevinska direkcija Srbije privremeno je obustavila gradnju benzinske pumpe u naselju Stepa Stepanović u Beogradu, posle protesta stanara tog naselja. Međutim, građani su se i večeras okupili pored sad već praznog gradilišta.

Pedesetak stanovnika naselja Stepa Stepanović okupilo se i večeras protestujući protiv izgradnje benzinske pumpe na obodu naselja, oko 150 metara od prvih zgrada, iako je Građevinska direkcija Srbije, koja je investitor projekta, saopštila da privremeno obustavlja izgradnju pumpe zbog nezadovoljstva građana.

Građani kažu da nisu uvereni da će gradnja definitivno biti obustavljena i da traže zvaničnu potvrdu vlade da će tako i biti. Gradnje danas nije bilo, a građani kažu da su bageri i druge mašine danas napustile ovaj prostor.

- Naša prva primedba je da mi ne želimo ovu pumpu u našem naselju i mi smo to njima jasno i glasno rekli 2013. godine kada je izašao urbanistički projekat komercijalne parcele naselja.

Do sada nam se još niko nije obratio. Videli smo na sajtu građevinske direkcije Srbije da su oni trenutno zaustavili gradnju. Trenutno, privremeno, ne znamo. Ne verujemo ništa jer smo više puta bili obmanuti. Očekujemo da to neko iz Vlade Srbije potvrdi, verovatno iz Ministarstva građevinarstva - rekla je jedna stanovnica naselja.

Stanovnici naselja koji se protive pumpi podsećaju da im je kada su kupovali stanove bilo predočeno da će tu biti izgrađen višenamenski objekat i da će tu biti, između ostalog, tržni centar i dom zdravlja.

N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track