PROVOZALI SE ŠVAJCARSKIM TRAMVAJEM: Gradonačelnici Beograda i Berna obišli GSP
Foto: Beoinfo

PROVOZALI SE ŠVAJCARSKIM TRAMVAJEM: Gradonačelnici Beograda i Berna obišli GSP

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Berna Aleksandar Čepet obišli su Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i učestvovali u promotivnoj vožnji jednim od doniranih švajcarskih tramvaja od depoa GSP-a do zdanja Beogradske zadruge.

Gradonačelnici dva glavna grada obišli su juče i kovačnicu gradskog prevoznika koja datira s početka 20. veka, kao i tramvaje iz donacije Vlade Švajcarske koji su upravo stigli u Beograd.

Istakavši zadovoljstvo posetom švajcarskog kolege, gradonačelnik Siniša Mali je rekao da GSP „Beograd” predstavlja najveće gradsko preduzeće i da je donacija švajcarske vlade veliki poklon za Grad Beograd.

- U Beograd je već stiglo četrnaest tramvaja iz Bazela, a u narednim danima očekujemo dolazak još petnaest, što čini donaciju od ukupno 29 vozila. Oni će u narednih nekoliko dana biti na ulicama Beograda i doprineće većoj frekvenciji saobraćaja i poboljšati kvalitet prevoza u gradu. Ovo je bila i prilika da zajedno prođemo istorijom Beograda, obiđemo kovačnicu i izložbu o saobraćaju, a sada ćemo kroz donaciju, moći dodatno i da unapredimo i kvalitet prevoza. Ovo je i primer dobre saradnje Švajcarske, Srbije i Beograda i nadam se da ćemo, uz potpisani Sporazum o saradnji i prijateljstvu Beograda i Berna naći više načina da sarađujemo i poboljšavamo kvalitet života u naša dva grada, jer u tom smislu i Beograd ima šta da ponudi Bernu - rekao je Siniša Mali, zahvalivši se na dobroj saradnji i ambasadoru Švajcarske.

Aleksandar Čepet, gradonačelnik Berna istakao je da je Švajcarska poznata po čokoladi, satovima i javnom prevozu.- Javni prevoz je veoma važan ako želite da kao grad budete uspešni, a švajcarski gradovi su veoma dobro pokriveni tramvajima, autobusima i vozovima. Tramvaji su mnogo jeftiniji i uspešniji vid transporta i mislim da ćete oslanjenjem na njih imati mnogo jednostavniji i bolji javni prevoz - istakao je ambasador Čepet, izazivši zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Beogradom.

Obilasku najvećeg gradskog prevoznika na Balkanu prisustvovali su Željko Milković, generalni direktor GSP „Beograd” i Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske Konfederacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track