PRVI PUT OD 1978: Premijer Srbije otvorio Sajam turizma u Beogradu
Foto: Fonet

"Iskoristi trenutak" do 22. februara

PRVI PUT OD 1978: Premijer Srbije otvorio Sajam turizma u Beogradu

Beograd -
Vučić je nakon otvaranja Sajma obišao štand Turističke organizacije Srbije i susreo se sa direktorkom te turističke organizacije Gordanom Plamenac

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je danas na otvaranju Sajma turizma u Beogradu da iz godine u godinu ta manifestacija beleži rekorde, te da se ove godine ona održava u šest hala na više od 15.000 kvadratnih metara.

Podsetivši da je Sajam turizma do 2003. godine organizovan zajedno sa sajmom sporta i nautike u jednoj hali, Lajić je rekao da se ove godine oko 65.000 posetilaca, a da će Beograd ostvariti oko 15.000 noćenja.

"Po prvi put od 1978. Sajam turizma otvara premijer. To govori da vlada pridaje veliki značaj turizmu i da će turizam ubuduće biti jedna od važnih privrednih grana. Naš cilj je da se učešće turističke privrede u bruto nacionalnom proizvodu poveća sa 1, 8 odsto na tri procenta", kazao je ministar.

Premijer Vučić je nakon otvaranja Sajma obišao štand Turističke organizacije Srbije i susreo se sa direktorkom te turističke organizacije Gordanom Plamenac.

Plamenc je tom prilikom zahvalila premijeru na podršci za budući razvoj turizma u Srbiji i izrazila uverenje da će sa Ujedinjenim Arapskim Emiratim ostvariti još čvršću i sveobuhvatniju saradnju.

"Prošle godine u trenutku kada su nas zadesile poplave nismo verovali da ćemo napravti dobar rezultat u turizmu, ali rezultat je ipak tu i ove godine možemo biti zadovoljnin onim što je ostvareno", rekla je Plamenac.

Sajam turizma se održava pod geslom "Iskoristi trenutak", traje do 22. februara i na njemu će se predstaviti oko 1.100 izlagača iz 50 zemalja.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije - Međunarodni sajam opreme, hotelierstvo i ugostiteljstvo, Sajm vina i sajam suvenira.

Radno vreme sajma: sutra od 10.00 do 18 časova, sutra i u subotu od 10.00 do19.00 i u nedelju 22. februara od 10 do17 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track