PUTNICI USKORO LAKŠE DO STANICE: Počela gradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop
Foto: Stefan Jokić

Radovi gotovi do proleća 2017. godine

PUTNICI USKORO LAKŠE DO STANICE: Počela gradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop

Beograd -

Radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica za buduću glavnu železničku stanicu Beograd centar u Prokopu, u dužini od ukupno 1,2 kilometra, počeli su danas, a tome je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je najavio da će taj posao biti završen na proleće 2017.

Radove je započela grupa izvođača na čelu sa Sstrabagom, a vredni su 380 miliona dinara.

"Neophodno je uraditi pristupne saobraćajnice kako bi putnici mogli na normalan način da dođu do Prokopa i budu povezani sa javnim prevozom i taksijem", rekao je Mali novinarima.

On je istakao da je Prokop kapitalan projekat za Grad Beograd, koji građani Beograda čekaju oko 40 godina i da će izgradnjom pristupnih saobraćajnica biti završena druga faza tog projekta.

"Sa ovom stanicom stvorićemo mogućnost da izmestimo postojeću glavnu železničku stanicu iz centra grada i time otvaramo mogućnost za drugu fazu projekta Beograd na vodi", naglasio je gradonačelnik i najavio da će Prokop biti potpuno završen najkasnije 2019. godine.

Gradonačelnik je najavio i da će izgradnja nove autobuske stanice, koja će se nalaziti u Bloku 42 na Novom Beogradu, početi u maju ili junu i da će biti završena do kraja 2018.

"Sa završetkom Prokopa i nove autobuske stanice Beograd dobija dva važna infrastrukturna projekta koje Beograđani čekaju 40 godina, dobija dva velelepna objekta, pošto će Prokop biti jedna od najlepših železničkih stanica u ovom delu Evrope i time ne samo da privlačimo goste da dođu u Beogradu već i pokazujemo da smo ozbiljna investiciona destinacija i da investitori mogu da računaju na naš grad", naglasio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track