RACIJA INSPEKCIJE I KOMUNALACA U KOSOVSKOJ ULICI: Zaplenjeno 1.227 polovnih udžbenika
Foto: Damir Dervisagic

Akcija protiv ulične prodaje knjiga

RACIJA INSPEKCIJE I KOMUNALACA U KOSOVSKOJ ULICI: Zaplenjeno 1.227 polovnih udžbenika

Beograd -

BEOGRAD - Na osnovu prijava građana da je u Kosovskoj ulici zbog ulične prodaje polovnih knjiga i udžbenika narušen komunalni red i otežano odvijanje saobraćaja, reagovali su inspektori Odeljenja za inspekcijski nadzor nad trgovinom u okviru Sekretarijata za inspekcijske poslove, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Prema rečima gradske sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Podunavac, oni su, uz asistenciju Komunalne policije i učešće JKP „Gradska čistoća”, 23. i 25. avgusta izvršili inspekcijski nadzor nad trgovinom van prodajnog objekta.

– Na licu mesta je zatečen veći broj lica koja su prodavala knjige iz vozila ili sa javne površine i koja nemaju svojstvo trgovca. Zbog obavljenja delatnosti za koju nisu registrovani, a na osnovu Zakona o inspekcijskom nadzoru, za dva lica je rešenjem naloženo da izvrše upis u osnovni registar, izrečena mera zabrane rada, oduzeta je roba – 1.227 polovnih udžbenika. Protiv njih će se podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka – rekla je Sonja Podunavac i dodala da se moraju poštovati pravila i da ovakvom prodajom ne sme da se narušava komunalni red i otežava odvijanje saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track