RADNO VREME ZA SRETENJE: Dežurne prodavnice 14. i 16. februara moraju da rade do 12 sati!
Foto: Profimedia

Državni praznik

RADNO VREME ZA SRETENJE: Dežurne prodavnice 14. i 16. februara moraju da rade do 12 sati!

Beograd -
BEOGRAD - Sekretarijat za privredu grada Beograda saopštio je danas da u nedelju, 14. februara, na Sretenje - Dan državnosti Srbije, kao i u utorak, 16. februara, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 12, dok u ponedeljak, 15. februara, mogu biti zatvorene.

Kako se navodi, prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, 15. i 16. februara nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Dodaje se da svi trgovinski i zanatski objekti u dane državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog radnog vremena, ali da su dužni da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika.

U saopštenju se navodi da 14, 15. i 16. februara ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata, dok ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi od 00 do 24.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, na Sretenje će raditi od 00.00 do 24.00, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6.00 do 20.00. Veći trgovinski objekti u Beogradu na Dan državnosti, kako su saopštili, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja