RADULOVIĆ: Ukinuti Komunalnu policiju u Beogradu
Foto: Zoran Mrđa Fonet

Pokret Dosta je bilo upozorava na zolupotrebe ovlašćenja

RADULOVIĆ: Ukinuti Komunalnu policiju u Beogradu

Beograd -
Pokret "Dosta je bilo", na čijem je čelu Saša Radulović, naveo je da radi na predlogu zakonskih rešenja kojima će biti ukinuta sadašnja komunalna policija u Beogradu kao "partijska parapolicijska formacija sa ogromnim ovlašćenjima koje svakodnevno zloupotrebljava".

"Komunalna policija u Beogradu radi kao partijska oružana sila na čijem je čelu nestručan i nekompetentan direktor koji sprovodi odmazdu nad novinarima i političkim neistomišljenicima. Zahtevamo da se direktor komunalne policije u Beogradu hitno smeni, po zahtevu zaštitnika građana Saše Jankovića zbog nezakonitog postupanja prema novinarima, ali i odbijanja saradnje sa zaštitnikom građana", navodi se u saopštenju.

Pokret Dosta je bilo je ocenio da posebno zabrinjava što se komunalnoj policiji konstantno povećavaju ovlašćenja iako ni dosadašnja nije umela da sprovede u skladu sa odredbama zakona.

"Komunalnu policiju treba organizovati kao odeljenje unutar policije, na koje bi se primenjivali zakoni i kontrola koji važe za službu održavanja reda", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track