SEDNICA SKUPŠTINE GRADA U PONEDELJAK: Odbornici odlučuju o stalno zaposlenim u gradskoj upravi
Foto: Beoinfo

Niz tema za raspravu

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA U PONEDELJAK: Odbornici odlučuju o stalno zaposlenim u gradskoj upravi

Beograd -
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 8. februar, u 10 časova sednicu skupštine koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Na dnevnom redu ove, 27. po redu sednice naći će se Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Grada Beograda za 2015. godinu.

Predlog odluke o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, kao i Predlog odluke o dopuni Odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

Odbornici će razmatrati i Predlog plana detaljne regulacije za rekonstrukciju i dogradnju toplovodne mreže od toplane „Novi Beograd” do područja prostornog plana Beograda na vodi, Predlog plana detaljne regulacije kompleksa stanica za snabdevanje gorivom „Jakovo 1” i „Jakovo 2”, kao i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije prostora između ulica Matice srpske, Rableove i postojećih sportskih terena, groblja u Mesnoj zajednici Markovac, zaselak Crkvine, i groblja u Mesnoj zajednici Selo Mladenovac u opštini Mladenovac. Na sednici gradske skupštine raspravljaće se i o Predlogu plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograda, Predlogu zaključaka o odobravanju prenosa posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića, Predlogu odluke o podizanju Spomenika glumcu na platou ispred Cvetnog trga, Predlogu zaključka o davanju saglasnosti na plan rada Komunalne policije za 2016. godinu, kao i predlozima rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama statuta javnih komunalnih preduzeća „Gradska čistoća” i „Beogradske elektrane”, SRC „Tašmajdan” i JP „Sava centar”. Na dnevnom redu naći će se i Predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, utvrđivanje prestanka funkcije zameniku gradskog pravobranioca zbog podnete ostavke i Predlog rešenja o imenovanju zamenika gradskog pravobranioca Grada Beograda.

Po skraćenom postupku razmatraće se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd i školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track