SKANDAL! NEVIĐEN HAOS NA NOVOJ RAMPI U VRČINU: Nezabeležene gužve zbog radova u nedelju uveče!
Foto: Miloš Lončar

Kolaps

SKANDAL! NEVIĐEN HAOS NA NOVOJ RAMPI U VRČINU: Nezabeležene gužve zbog radova u nedelju uveče!

Beograd -

BUBANJ POTOK - Nezabeležena gužva nastala je na auto putu Beograd - Niš kod nove naplatne rampe u Vrčinu, na prilazu prestonici, zbog radova koji se izvode u nedelju uveče, u vreme kada je na prilazima Beogradu velika gužva!

Kako se može videti na snimcima, iako je u ovom periodu intenzitet saobraćaja veliki, radovi na zaštitnoj ogradi su izazvali potpuno zatvaranje jedne kolovozne trake, a nepregledne kolone vozila se iz samo dve trake ulivaju u 16 traka na naplatnoj rampi.

Iako je najavljivano da će nova naplatna rampa rasteretiti saobraćaj, to se očigledno nije desilo. Prema rečima očevidaca, vozila u kolonama čekaju i više od sat vremena. Reč je o radovima na zaštitnoj zvučnoj ogradi, poslu koji je daleko od urgentnog, a naročito u vreme najvećeg špica u nedelju uveče. To nije sve. Na licu mesta je samo portir, dok radnika ni nema, pa se očekuje da se haos nastavi i narednih dana... Iako su pojedini beogradski mediji preneli da je gužva nastala zbog sudara, snimci Kurira jasno pokazuju da je uzrok haosa bahatost nadležnih!

POGLEDAJTE MEHANIZACIJU KOJA JE ZAUZELA DVE TRAKE, DOK RADNIKA NEMA NA LICU MESTA

Foto: Miloš Lončar
Foto: Miloš Lončar

Nova naplatna stanica kod Vrčina na autoputu Beograd - Niš puštena je u rad u aprilu ove godine, i ona je urađena sa ciljem da zameni naplatnu rampu Bubanj potok. Prema projektu, ima propusnu moć od 5. 600 umesto ranijih 3. 200 vozila po satu.

U ovaj projekat Vlada Srbije je uložila oko 14 miliona evra, a gužva u vreme nedeljnog špica navode na pitanje da li je taj novac upotrebljen na pravi način.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track