SLUŽBENI GLASNIK OTVORIO KNjIŽARU NA AERODROMU NIKOLA TESLA
Foto: Promo

SLUŽBENI GLASNIK OTVORIO KNjIŽARU NA AERODROMU NIKOLA TESLA

Beograd -

U skladu s obećanjem da će otvarati knjižare širom Srbije i nastaviti svoju misiju promocije kulture Srbije, Službeni glasnik je otvorio i knjižaru na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Dr Jelena Trivan, direktor Službenog glasnika, tom prilikom, između ostalog, izjavila je da nije reč o običnoj knjižari, već o o osmišljenom umetničkom konceptu koji od arhitektonskog rešenja pa do svake knjige ili suvenira treba da pokaže onima koji dolaze u Srbiju da dolaze u zemlju kulture.

„U našoj knjižari nalaze se najlepše knjige o Srbiji i dela srpskih pisaca, ali smo za ovu priliku osmislili i originalnu kolekciju suvenira, koju potpisuje akademska slikarka Ana Petrović, a na taj način smo hteli da pokažemo i da je Srbija zemlja ozbiljnih umetnika i pisaca. Ovim pokazujemo i da je za Službeni glasnik izdavaštvo kulturna misija, a ne trgovina i zarada, i na najlepši način predstavljamo našu zemlju kroz izdanja o srpskim gradovima, manastirima, piscima, na različitim jezicima, sa željom da za putnike to bude prvi kontakt sa Srbijom kada na njeno tlo zakorače“, rekla je dr Jelena Trivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track