SMRT FAŠIZMU: Nizom manifestacija Srbija će obeležiti Dan pobede!

Prošlo 70 godina, a kao da je juče bilo

SMRT FAŠIZMU: Nizom manifestacija Srbija će obeležiti Dan pobede!

Beograd -
Uz Svečanu akademiju 9. maja u Sava centru, revije patriotskih filmova, biće održan i okrugli sto na temu "Da li fašizam živi", a ceo jubilej uveličaće koncert Ramba Amadeusa

Na sedamdesetogodišnjicu od savezničke pobede u Drugom svetskom ratu, u Beogradu će se od 08. do 10.maja održati niz manifestacija kojima će se obeležiti ovaj važan datum.

Vlada Republike Srbije, Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, kao organizator svih državnih svečanosti posvećenih čuvanju slobodarske tradicije, ove godine, kao centralnu priredbu organizuje Svečanu akademiju 9.maja u Sava centru uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije i diplomatskog kora.

Prateći program čini i revija antifašističkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci, kao i projekciju najnovijeg antifašističkog filma iz ukrajinsko-ruske koprodukcije „Bitka za Sevastopolj“ u sklopu same Svečane akademije, kao posebnu ekskluzivu i zanimljivost.

U okviru revije filmova, biće održan i okrugli sto sa eminentnim stručnjacima na temu:“Da li fašizam živi?“. Uz dramski i kinematografski segment, ceo jubilej uveličaće i koncert Ramba Amadeusa, kao muzički program u okviru obeležavanja Dana pobede.

Kao poklon svim beograđanima, posredstvom Ruskog ekspresa, a uz pomoć najpoznatije ruske muzičke produkcije „Melodija“, obezbeđena je besplatna projekcija filma „Bitka za Sevastopolj“, 10.maja u Domu sindikata.

Realizacija celukopnog događaja, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poverena je srednjoj školi „Artimedia“, instituciji koja se već dokazala u organizovanju ovakvih svečanosti, a u partnerstvu sa Jugoslovenskom kinotekom, Udruženjem za mlade Srbije i Ruskim domom, upriličiće bogat kulturno-umetnički program. Sve informacije i rezervacije karata za navedene događaje vrše se putem telefona 011/369-04-62.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track