SNS DOBIO BITKU ZA VRAČAR: DS izgubio centralnu beogradsku opštinu
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Ubedljiva podrška Vračaraca

SNS DOBIO BITKU ZA VRAČAR: DS izgubio centralnu beogradsku opštinu

Beograd -

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je noćas da je Srpska napredna stranka veoma zadovoljna rezultatom koji je postigla na Vračaru i da se zahvaljuje "građanima Vračara na velikom podršci koju su dali Aleksandru Vučiću".

"Aleksandar Vučić je dobio ubedljivu podršku građana Vračara, jer je za njega glasalo 28,2 odsto građana. Od 63 biračka mesta na Vračaru, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" pobedila je na 62 biračka mesta, dok je na jednom mestu pobedio Saša Radulović sa 17,69 odsto", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, "do sada neprikosnovena stranka na Vračaru, Demokratska stranka, koja vlada ovom opštinom duže od dve decenije, tek je treća sa 17,5 odsto".

"Zahvalni smo građanima Vračara za podršku koju su dali Srpskoj naprednoj stranci na lokalnim izborima. Naša stranka je postala pojedinačno najjača stranka u Skupštini gradske opštine Vračar sa 16 odbornika, umesto sedam koje smo imali u prošlom mandatu. Pored toga, osvojili smo 4.000 glasova više od naše konkurencije koja je dobila 6.000 glasova manje u odnosu na izbore 2012. godine. Zbog toga, naši protivnici, koji su koalicija šest stranaka, sada su dobili ukupno 17 odbornika, umesto 25 koliko su imali u prošlom sazivu", rekao je Vesić.

"Naša stranka će pokušati da formira vlast u Skupštini gradske opštine Vračar. Ukoliko budemo uspeli da formiramo vlast, grad Beograd će intenzivno raditi sa opštinom na uređivanju i sređivanju Vračara. Ukoliko, pak, naši protivnici formiraju koaliciju na Vračaru, Grad Beograd će samostalno voditi računa o razvoju Vračara, a mi ćemo nastaviti da razotkrivamo kriminal, mahinacije i nepotizam u ovoj opštini", rekao je Vesić.

On je naveo da je zahvalan "kandidatima Srpske narodne stranke, koji su preteklih meseci preživeli neviđenu torturu i hajku, u kojoj su proglašavani nepoželjnim na ovoj opštini i vređani, a stoički su izdržali sve uvrede".

"Ne postoji opština u Srbiji u kojoj su kandidati jedne političke stranke vređani kao što je to bio slučaj sa sadašnjom vračarskom vlašću. Pokazali smo da možemo da uradimo mnogo više na Vračaru od nesposobne i korumpirane opštinske vlasti i nastavićemo sa našom borbom", kazao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track